.

Bulgaria a inceput sa primeasca gaze naturale din Azerbaidjan

Distribuie prietenilor tai!

Este un pas deosebit de important catre diversificarea surselor de aprovizionare energetica si catre reducerea dependentei de gazul rusesc.

Pana acum, Bulgaria importa 95 la suta din gazele pe care le consuma de la gigantul rus Gazprom.

Bulgaria a inceput sa primeasca gaze naturale azere din Marea Caspica exact in ultima zi a anului 2020, “tocmai pentru a marca inceputul noului parteneriat cu Azerbaidjanul” –  declara ambasadorul azer la Sofia, iar seful guvernului de la Sofia, Boiko Borisov, crede ca Bulgaria poate declara de acum o diversificare totala a surselor de livrare si de tranzit ale gazelor.

In prezent, Bulgaria construieste un gazoduct catre Grecia, pentru a se racorda la proiectul TAP – Trans Adriatic Pipeline – prin care sunt transportate catre vestul Europei gaze extrase din Marea Caspica. Gazoductul are o lungime de 182 de km, dintre care 150 sunt pe teritoriul bulgariei. Porneste din Komotini, Grecia, si se conecteaza la sistemul de transmisie din Bulgaria de la Stara Zagora. Capacitatea e de 3 pana la 5 miliarde metri cubi pe an.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Sunt o serie de intarziere in lucrari, asa ca primele gaze azere ajung in Bulgaria printr-o alta conducta. Bulgaria si Azerbaidjanul au semnat un contract pe 25 de ani, care prevede achizitia de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an. De anul trecut, Bulgaria primeste mici cantitati de gaz lichefiat de la americani, dar volumul va creste incepand de anul viitor, datorita unui terminal aflat in constructie in Grecia, prin care va sosi GNL si din Canada.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.