.

Budapesta: nu aprobam nicio decizie UE care loveste in interesele nationale ale Ungariei

Distribuie prietenilor tai!

Sanctiunile impotriva Rusiei nici nu au ingenunchiat Moscova, nici nu au adus pacea in Ucraina, dar au facut rau Europei, afirma ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto.

De asemenea, seful diplomatiei de la Budapesta a precizat ca guvernul nu va aproba nicio decizie a Bruxelles-ului care e impotriva intereselor nationale ale Ungariei. “Securitatea energetica e o linie rosie” – afirma ministrul de externe Peter Szijjarto. In opinia sa, cele 7 runde de sanctiuni impotriva Rusiei, adoptate pana acum, au fost “un esec cumplit.”

Intr-un interviu pentru Radio Kossuth, seful diplomatiei ungare afirma ca sanctiunile UE la adresa Rusiei sunt de vina pentru inflatia “pana la cer”, pentru facturile la utilitati si preturile crecand la alimente, toate acestea aducand economia europeana in recesiune.

Szijjarto aminteste ca la prima runda de sanctiuni, Bruxelles-ul dadea asigurari ca Rusia va fi sleita de puteri si ca va fi fortata sa faca pace. “A fost un esec total. E clar ca aceste sanctiuni fac mai mult rau Europei, si nu Rusiei. Economia UE sufera pagube imense” – e de parere ministrul de externe al Ungariei. Guvernul de la Budapesta atrage din nou atentia ca nu va fi de acord cu nicio decizie la nivelul UE care dauneaza intereselor nationale, mai ales in privinta asigurarii cu gaze naturale. Ungaria primeste in continuare gaz de la rusi, chiar in cantitati suplimentare fata de contractele convenite, iar acum are in depozite gaz care asigura 41 la suta din consumul anual, in timp ce la nivelul UE rezervele existente in prezent pot asigura doar 23 la suta din consumul pe un an.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

De asemenea, Ungaria  va continua sa acorde vize Schengen cetatenilor rusi, spre deosebire de alte tari UE – Cehia, Lituania, Letonia, Estonia si Slovacia – care au anuntat ca nu mai dau vize umanitare cetatenilor rusi.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.