.

Budapesta il ataca dur pe presedintele Klaus Iohannis

Distribuie prietenilor tai!

Gergely Gulyás, Seful Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei a declarat ca Iohannis distruge relatiile Ungaria-Romania, prin campanii sovine si xenofobe.

La briefingul de presa organizat de guvernul de la Budapesta, Gergely Gulyás a tinut sa sublinieze ca executivul ungar se simte responsabil pentru maghiarimea din afara granitelor si ca tot ce a facut in ultimii 10 ani a demonstrat grija fata de etnicii unguri.

Seful cancelariei guvernului Viktor Orban afirma ca Ungaria e interesata in relatii bune si oneste cu Romania si ca regreta ca “presedintele strica aceste relatii prin implicarea sa intr-o campanie sovina, xenofoba si foarte jignitoare”. El a avertizat ca guvernul de la Budapesta va reactiona ori de cate ori va fi nevoie, la orice nivel va fi nevoie, cand e vorba de interesele maghiarilor din Transilvania.

Surse din guvernul de la Budapesta afirma ca premierul Viktor Orban ar fi dispus sa sustina la nivel european o eventuala discutie despre declaratiile recente facute de presedintele Klaus Iohannis, dupa ce s-a aflat ca UDMR si PSD au facut eforturi masive pentru Legea privind autonomia Tinutului Secuiesc, respinsa, in cele din urma, in Senat. De altfel, reprezentantii Aliantei Maghiare din Transilvania (AMT) au alertat Bruxelles-ul, mai exact Partidul Popular European, in legatura cu pozitia presedintelui Iohannis, pe care il acuza ca a ironizat limba maghiara si ca incita la ura intre romani si maghiari.

Interesant:   România intră în spațiul Schengen

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.