.

Britanicii vor merge la meciuri si spectacole cu pasaportul COVID

Distribuie prietenilor tai!

De la jumatatea lunii aprilie, autoritatile de la Londra incep emiterea certificatelor COVID. Ele vor fi folosite pentru a vedea in ce masura un asemenea document digital permite reluarea vietii normale si orgnizarea de evenimente care presupun un public numeros, cum ar fi meciurile sau spectacolele mari.

Sectorul sportiv si domeniul cultural sunt printre  cele mai afectate de pandemia cu care se confrunta tot mapamondul de mai bine de un an. Guvernul condus de Boris Johnson grabeste introducerea pasaportului mai ales ca urmeaza semifinala si finala Cupei Angliei, evenimente ce vor fi gazduite de Wembley.

Pasaportul COVID va mentiona daca posesorul a fost vaccinat, daca are anticorpi pentru ca trecut prin boala sau daca are test COVID negativ. Documentul nu va fi insa necesar pentru transportul public, pentru a intra in magazinele esentiale, in saloane de infrumusetare sau in pub-uri. Asta dupa ce, initial, se spunea ca si pentru a merge la pub va fi nevoie de acest document. Dar reactiile vehemente de nemultumire au silit guvernul sa revina si sa spuna ca decizia de a primi in localuri clientii cu pasaport COVID sau fara, apartine exclusiv patronilor. Mai multi parlamentari britanici se opun pasaportului COVID, pe care il considera discriminatoriu.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Biden face un pas inapoi in problema pasaportului COVID

Americanii au reactionat cu ostilitate la vestea ca administratia Joe Biden lucreaza impreuna cu sectorul privat la punerea la punct a unui pasaport COVID, in baza caruia posesorii sa aiba acces la evenimente sau in diverse sedii. Dupa doua zile, purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat ca problema pasapoartelor COVID este a sectorului privat, care a lansat acest demers. Ea a refuzat insa sa asume un punct de vedere clar al presedintelui Joe Biden, ceea ce a fost interperetat de presa ca fiind un pas inapoi facut de Casa Alba.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.