.

Britanicii, mai interesati de funeraliile reginei Elisabeta decat de incoronarea lui Charles

Distribuie prietenilor tai!

Peste 14 milioane de telespectatori britanici au urmarit ceremonia de incoronare a regelui Charles si a reginei Camilla, o audienta aproape jumatate din cea inregistrata la funeraliile reginei Elisabeta a II-a.

In medie, 13,4 milioane de telespectatori britanici – dintr-o populaţie de 67 milioane de locuitori – au ceremonia de incoronare, transmisa de posturile TV ale grupului BBC. Celelalte posturi TV din Regatul Unit nu au comunicat datele de audienta, insa BBC detine, de obicei, o mare parte din cota de piata înregistrata cu ocazia unui astfel de eveniment.

Incoronarea regelui Charles al III-lea a avut loc intr-o atmosfera oarecum lipsita de entuziasm, la nivel national. Sondajele de opinie au aratat un interes limitat al publicului in contextul grijilor de zi cu zi provocate mai ales de inflaţia galopanta.

Regele Charles si sotia sa, regina Camilla, au fost incoronati sambata, 6 mai, intr-o ceremonie fastuoasa care a avut loc la abatia Westminster. A fost un ritual vechi de aproape o mie de ani, dar presarat cu unele elemente de modernitate.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni

Dupa ceremonia incoronarii, a avut loc iesirea in balconul Palatului Buckingham, unde regele Charles a salutat multimea. Alaturi de el in balcon au fost printul William, mostenitorul tronului, sotia lui, Kate si copiii cuplului princiar, precum si alti membri din familia regala. Nu insa si printul Harry. Fiul cel mai mic al regelui, rebelul familiei, a luat parte la ceremonia de incoronare, dar apoi a plecat imediat inapoi in SUA, la sotia sa, Meghan si la copii. Harry are o relatie extem de tensionata cu casa regala, dupa ce i-a acuzat de lucruri grave pe membrii familiei regale.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.