.

Britanicii abandoneaza ideea pasaportului de vaccinare

Distribuie prietenilor tai!
Accesul in cluburi de noapte, pe stadioane sau in alte locuri aglomerate urma sa se faca doar pe baza pasaportului de vaccinare. Acum, guvernul condus de Boris Johnson renunta la idee.
Ministrul britanic al Sanatatii, Sajid Javid, a precizat ca strategia guvernului se axeaza pe vaccinare si pe testare.
“Nu mi-a plăcut niciodată ideea de a le spune oamenilor că trebuie să arate un document pentru o activitate de rutină. Dar am făcut ce trebuia, am analizat ideea şi datele.
Am analizat temeinic. Rămâne ca potenţială opţiune, dar mă bucur să vă anunţ că nu vom merge mai departe cu planul de a introduce paşapoarte de vaccinare,” a declarat Javid. El precizeaza ca britanicii trebuie sa ramana prudenti, mai ales ca incepe sezonul rece, dar programul de vaccinare, de testare, de supraveghere si noile tratamente reprezinta, deocamdata, cea mai buna strategie de aparare. Mai ales ca procentul britanicilor de la 16 ani in sus, vaccinati cu schema completa, e de peste 80 la suta.
Renuntarea la ideea pasapoartelor de vaccinare pentru viata de noapte a fost bine primita de industria divertismentului, care incearca sa recupereze pierderile suferite din cauza pandemiei.
Premierul Boris Johnson a anuntat strategia anti COVID de iarna. Elementele cele mai importante sunt renuntarea la ideea pasaportului de vaccinare si excluderea unor noi restrictii. Cel putin deocamdata. ​Toate persoanele de peste 50 de ani si pacientii cronici din alte categorii de varsta vor primi asa-numita doza booster, a treia doza de vaccin. In plus, desi consiliul medicilor din Marea Britanie facuse o recomandare contrara, guvernul a decis sa vaccineze adolescentii de la 12 ani in sus.
Manuela
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.