.

Boris Johnson refuză să demisioneze

Distribuie prietenilor tai!

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul său de finanţe Rishi Sunak vor primi amenzi pentru încălcarea regulilor anticoronavirus în timpul petrecerilor organizate la nivel guvernamental în 2020 şi 2021, a anunţat marţi o purtătoare de cuvânt de la Downing Street, transmit Reuters, dpa şi AFP.

“Premierul şi ministrul finanţelor au primit astăzi o notificare în care se arată că poliţia intenţionează să le trimită amenzi”, a indicat purtătoarea de cuvânt.

Opoziţia laburistă a reacţionat imediat, cerând plecarea lui Johnson şi Sunak.

“Boris Johnson şi Rishi Sunak au încălcat legea şi i-au minţit de mai multe ori pe britanici. Amândoi trebuie să demisioneze. Conservatorii sunt total inapţi de guvernare”, a transmis pe Twitter liderul laburist Keir Starmer.

Premierul Johnson, a cărui popularitate a scăzut drastic după scandalul “Partygate”, şi-a făcut “mea culpa” în faţa legislatorilor, dar a exclus o demisie, afirmând că trebuie aşteptate concluziile anchetei poliţiei.

Poliţia a lansat anchete cu privire la 12 astfel de “petreceri” în pandemie, însoţite de alcool, ale staff-ului lui Johnson, la unele dintre ele fiind prezent şi premierul.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Premierul britanic Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze marţi, însă a refuzat să demisioneze din cauza “Partygate”, scandalul petrecerilor organizate la Downing Street în timpul pandemiei şi pentru care a fost obligat să plătească o amendă, sancţiune fără precedent pentru un premier în exerciţiu, relatează AFP.

“Permiteţi-mi să spun că am plătit amenda şi îmi cer din nou scuze complete”, a declarat Johnson la televiziune, adăugând însă, întrebat în legătură cu apelurile de a-şi da demisia: “Vreau să merg mai departe şi să duc la bun sfârşit mandatul încredinţat”.

O purtătoare de cuvânt de la Downing Street a afirmat mai devreme marţi că premierul britanic şi ministrul său de finanţe Rishi Sunak vor primi amenzi pentru încălcarea regulilor anticoronavirus în timpul petrecerilor organizate la nivel guvernamental în 2020 şi 2021. Opoziţia laburistă a reacţionat imediat, cerând plecarea lui Johnson şi Sunak.

Amenda primită de Johnson, una din cele peste 50 pe care poliţia a afirmat că le va emite în cadrul acestor investigaţii, se referă la o reuniune de ziua premierului, pe 19 iunie 2020.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.