.

Boris Johnson ar vrea alegeri anticipate

Distribuie prietenilor tai!

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, la New York, că ar fi de acord cu organizarea de alegeri anticipate în Regatul Unit, după ce Tribunalului Suprem a hotărât că suspendarea parlamentului pe care a cerut-o liderul guvernului de la Londra a fost ilegală.
”Ceea ce este evident că trebuie făcut este organizarea unor alegeri; Jeremy Corbyn (n.red. liderul Opozi’iei laburiste) vorbeşte prostii şi el la rândul lui ar trebui să ceară alegeri”, a spus Johnson după o întâlnire cu oameni de afaceri la New York. Premierul britanic este în metropola americană pentru a participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.
Johnson a declarat că va respecta decizia Tribunalului Suprem, dar a precizat că, deşi nu i se va împotrivi, nu este de acord cu această hotărâre şi că va continua să încerce să obţină un acord revizuit privind Brexit-ul.
De asemenea, Boris Johnson a menţionat că nu intenţionează să demisioneze, după ce liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, i-a sugerat ”să devină prim-ministrul cel mai efemer care a existat vreodată”.
Liderul grupului Partidului Naţional Scoţian în parlamentul britanic, Ian Blackford, a scris pe Twitter că ”Boris Johnson a tot minţit şi acum instanţa a ajuns la concluzia că el a acţionat ilegal”. ”El trebuie să demisioneze”, a adăugat Blackford.
În luna august, Boris Johnson a amânat până la 14 octombrie ”Discursul Reginei”, ceea ce a însemnat practic suspendarea activităţii parlamentului, el sperând că astfel deputaţii britanici nu vor avea timpul necesar pentru măsuri care să împiedice retragerea din UE fără acord pe 31 octombrie.
Totuşi, în cele câteva zile de la începutului lui septembrie când s-a putut reuni, legislativul a reuşit să adopte o lege care-l obligă pe Johnson să ceară o nouă amânare a Brexit-ului până la 31 ianuarie 2020, dacă până la 19 octombrie nu reuşeşte să obţină un nou acord cu UE sau nu primeşte aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord.

Interesant:   Ecouri in presa straina despre cea mai mare baza NATO, gazduita de Romania
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.