.

Bilant coronavirus in Romania: 37 de morti si 1452 de persoane infectate

Distribuie prietenilor tai!

Bilant coronavirus in Romania: 37 de morti si 1452 de persoane infectate

bolnav de COVID” se aplica deja in Belgia, din cauza penuriei de personal. Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, in acest moment avem 34 de decese provocate de coronavirus. Cele mai recente decese au fost anuntate sambata seara.

E vorba despre un barbat de 65 de ani din judetul Arad, care suferea de obezitate si hipertensiune arteriala, un barbat de 67 de ani din judetul Constanta, care avea diabet zaharat si hipertensiune arteriala, un barbat de 43 de ani din Suceava, pacient cu arsuri, transferat de la Spitalul Judetean Suceava si operat la Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie din Bucuresti, o femeie de 61 de ani din Hunedoara, avand comorbiditati boli cardiovasculare, un barbat de 35 de ani, din judetul Ialomita fara boli asociate cunoscute, un barbat de 60 de ani din Ialomita, cu obezitate, un barbat de 77 de ani, tot din Ialomita. Niciunul dintre cei din Ialomita nu a avut istoric de alatorie si nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

In toate cazurile sunt anchete epidemiologice realizate sau in desfasurare, pentru a stabili pe cat posibil cu cine au intrat in contact si pe cine ar fi putut contagia.

Ne indreptam spre scenariul 4

In urmatoarele 48 de ore, Romania ar putea intra in scenariul 4 al epidemiei de COVID-19. Se trece la aceasta faza in cazul in care numarul imbolnavirilor ajunge depaseste 2.000 de oameni. Iar in ritmul de acum, avand deja aproape 1500 de bolnavi, se pare ca nu mai e decat un pas pana la scenariul 4.

Concret, acest scenariu inseamna ca la spital nu vor ajunge decat pacientii in stare grava, ceilalti simptomatici urmand a fi tratati acasa sau in hoteluri special amenajate. In plus, se vor face noi recrutari de personal medical si nu este exclusa oprirea in totalitate a transportului public.

Medicii asimptomatici, dar pozitivi, ar putea lucra in continuare, luandu-se toate masurile de precautie pentru a nu infecta personalul sanatos. Aceasta formula, numita in Occident “un medic cu COVID trateaza un bolnav de COVID”, se aplica deja in unele tari, in Belgia, de exemplu.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.