.

Biden e de acord să trimită avioane Ucrainei

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele american, Joe Biden, le-a semnalat vineri liderilor din G-7 că va da undă verde livrării de către occidentali de avioane de luptă Ucrainei, inclusiv F-16 americane, a indicat vineri un înalt responsabil al Casei Albe, transmit AFP şi Reuters.

Preşedintele american, aflat la summitul G-7 de la Hiroshima, în Japonia, i-a asigurat pe interlocutorii săi că susţine “o iniţiativă comună vizând antrenarea de piloţi ucraineni pe avioane de luptă de generaţia a patra, inclusiv F-16”, a afirmat sursa.

Joe Biden, care orchestrează răspunsul occidental în faţa Rusiei, se confruntă cu o presiune crescândă de a autoriza trimiterea de avioane de vânătoare americane F-16 Ucrainei, nu de către SUA, ci de alte ţări care dispun de astfel de avioane, notează AFP.

“Pe perioada antrenamentului, lunile următoare, coaliţia noastră de state participante la acest efort va decide când să furnizeze avioanele, câte şi cine”, a menţionat responsabilul.

Interesant:   Arestări la comemorarea masacrului din Piața Tienanmen

Formularea sa – “când” şi nu “dacă” – este semnalul cel mai favorabil din partea Statelor Unite, până acum, în privinţa livrării acestor avioane, insistent cerute de Kiev, mai notează AFP.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va avea întrevederi cu omologul său american, Joe Biden, la summitul G7 de la Hiroshima, Japonia, a declarat vineri la televiziune şeful său de cabinet, Andrii Iermak, citat de AFP.

Cei doi lideri urmează să discute în special despre coaliţia internaţională vizând să antreneze piloţi ucraineni pe avioane de luptă, inclusiv F-16, la care Joe Biden şi-a anunţat vineri sprijinul, ceea ce “va permite Ucrainei să aibă foarte curând tot ce trebuie ca să-şi apere cerul”, a spus şeful de cabinet.

El a confirmat că preşedintele ucrainean, care s-a adresat vineri summitului Ligii Arabe în Arabia Saudită, va călători în Japonia pentru G7.

Reuniunea internaţională are loc în timp ce trupele ucrainene pregătesc o contraofensivă.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.