.

Biden afirmă sprijinul ferm pentru Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina rămâne ferm, a declarat marţi, la Varşovia, preşedintele american Joe Biden, în timpul întrevederii cu omologul său polonez Andrzej Duda, transmit Reuters şi AFP.

”Aşa cum i-am spus preşedintelui Zelenski când am vorbit la Kiev ieri, pot spune că sprijinul nostru pentru Ucraina rămâne neclintit”, a afirmat Biden.

El a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică este mai solidă ca niciodată, cu câteva zile înaintea împlinirii unui an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

De partea sa, şeful statului polonez a apreciat că vizita preşedintelui Joe Biden la Varşovia este un semnal important al angajamentului SUA faţă de menţinerea securităţii în Europa.

”Vizita dumneavoastră este un semn important al securităţii, un semnal al responsabilităţii SUA pentru securitatea lumii şi a Europei. America poate menţine ordinea mondială”, a spus Duda în timpul întâlnirii cu liderul de la Casa Albă.

Interesant:   Rusia scoate miscarea LGBT in afara legii

Joe Biden, care a efectuat luni o vizită simbolică la Kiev, va pronunţa marţi seară un discurs important la Castelul Regal din Varşovia, la aproape un an de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Polonia, ce împarte o frontieră de circa 530 de kilometri cu Ucraina, a fost una dintre ţările care au făcut cele mai multe presiuni asupra Occidentului pentru ca acesta să sprijine Kievul şi a oferit adăpost unui număr de 1,5 milioane de refugiaţi ucraineni de la începutul războiului.

Şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, aflată în vizită în Ucraina, a calificat marţi drept “propagandă” discursul susţinut în aceeaşi zi de preşedintele rus Vladimir Putin, mărturisind că spera la ceva mai constructiv, relatează Reuters.

“O parte din inima mea spera la altfel de cuvinte, la un pas înainte. A fost propagandă”, a spus Meloni, în cursul unei vizite la Irpin, lângă Kiev.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.