.

Biden a vorbit cu Xi Jinping despre relația cu Rusia

Distribuie prietenilor tai!

Conflictele şi antagonismele ca evenimentele în desfăşurare din Ucraina nu sunt în interesul nimănui, iar China şi SUA au responsabilitatea de a ajuta la pacea mondială, i-a spus vineri prin videoconferinţă preşedintele chinez Xi Jinping omologului său american Joe Biden, conform media oficiale chineze, preluate de Reuters şi AFP.

Relaţiile între state nu pot avansa până în etapa unei confruntări, iar conflictele şi antagonismele nu sunt în interesul nimănui, i-a spus preşedintele chinez liderului de la Casa Albă.

“Pacea şi securitatea sunt bunuri pe care comunitatea internaţională trebuie să le preţuiască”, a mai afirmat Xi Jinping.

“Criza din Ucraina nu este ceva ce am vrut să vedem venind”, a adăugat el.

Xi Jinping a mai spus că China şi SUA, în calitate de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU şi de primele puteri economice mondiale, trebuie să-şi călăuzească relaţiile bilaterale pe drumul cel bun, dar şi “să îşi asume responsabilităţile internaţionale şi să depună eforturi pentru pace şi linişte în lume”.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

În cadrul discuţiei, preşedintele american urma să îi ceară omologului său chinez să se distanţeze de preşedintele rus Vladimir Putin, ale cărui trupe au invadat Ucraina la 24 februarie.

De la acea dată, China s-a ferit să condamne invazia rusă şi a aruncat responsabilitatea pentru conflict pe seama NATO.

Preşedintele rus Vladimir Putin a justificat vineri invazia rusă în Ucraina, promiţând zecilor de mii de simpatizanţi ai săi adunaţi la un miting pe stadionul Lujniki din Moscova, care agitau drapelul naţional, că obiectivele Kremlinului vor fi atinse în Ucraina, relatează Reuters, AFP şi EFE.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.