.

Biden a facut gafa dupa gafa in turneul european

Distribuie prietenilor tai!

In doar cateva zile, presedintele Statelor Unite, Joe Biden, a reusit un sir de gafe monumentale, in cursul vizitei intreprinse in Europa, in contextul invaziei ruse din Ucraina.

Consilierii liderului american au fost nevoiti sa intervina urgent si sa explice presei declaratiile controversate si foarte discutabile facute de Joe Biden in decurs de doar cateva zile.

Gafa 1 – Apel la schimbare de regim in Rusia

In ultima zi a vizitei sale in Polonia (Biden a mers doar in Polonia, Romania nu a figurat printre tarile de interes pentru administratia americana), presedintele SUA a declarat despre Putin : „Pentru Dumnezeu, acest om nu mai poate ramane la putere.” O declaratie care a starnit un val de critici pe scena politica americana, intrucat, oficial si teoretic, SUA nu se implica, nici prin declaratii, nici in alte moduri, in schimbarea regimului dintr-o alta tara. In plus, americanii par a face exact ce face Putin, care doreste sa-l inlature de la putere pe presedintele ales democratic de ucrainieni, Volodimir Zelensky. In plus, Casa Alba declarase in repetate randuri ca politica SUA nu vizeaza schimbarea de regim din Rusia.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Gafa 2 – Biden sugereaza ca SUA trimit trupe in Ucraina

Anterior, Biden a sugerat, in fata militarilor desfasurati in Polonia, ca SUA ar putea trimite trupe chiar pe teritoriul Ucrainei. Niciodata pana acum, administratia americana nu a mentionat o astfel de posibilitate. „Veti vedea cand veti ajunge acolo. Unii dintre voi ati fost acolo. Veti vedea femei, tineri stand in fata blestematelor de tancuri si spunand nu plec de aici, stau in patria mea. Sunt incredibili” – a spus Biden in fata Diviziei a 82-a aeropurtate. Imediat, cuvintele presedintelui american – „cand veti ajunge acolo”, „veti vedea acolo” – au fost interpretate ca fiind un semnal ca americanii trimit trupe in Ucraina.

Gafa 3 – SUA vor folosi arme chimice

Posibilitatea ca presedintele Vladimir Putin, confruntat cu pierderi imense in Ucraina, sa recurga la arme chimice e tot mai des evocata. Fata de aceasta posibilitate, presedintele Joe Biden a declarat, spre stupoarea generala, ca, daca Putin foloseste arme chimice, si Statele Unite vor raspunde cu aceeasi moneda. Imediat, oficiali de la Casa Alba au inceput sa sune jurnalistii pentru a le explica faptul ca americanii nu intentioneaza sa foloseasca arme chimice. „Statele Unite nu au intentia de a folosi arme chimice, punct, in niciun fel de circumstante” – a precizat consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala Jake Sullivan.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.