.

Benjamin Netanyahu a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău la o ceremonie

Distribuie prietenilor tai!

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, în cursă pentru alegerile legislative de la 1 noiembrie, a plecat miercuri de la o ceremonie religioasă de la Ierusalim după ce i s-a făcut rău, a anunţat serviciul său de comunicare, precizând că acum se simte “bine”, relatează AFP.

Netanyahu, care va îndeplini 73 de ani în două săptămâni, “s-a simţit rău” în timp ce asista la o sinagogă din Ierusalim la o rugăciune, “Neilah”, celebrată în cadrul sărbătorii de Yom Kippour.

“I s-au făcut o serie de teste la faţa locului care s-au dovedit a fi normale. Acum, el se simte bine. Dar pentru a evita orice îndoială, fostul premier are intenţia de a se deplasa în mod independent la spital pentru a efectua un control”, a precizat serviciul său de comunicare.

Deşi sursa citată nu a precizat natura problemei sale de sănătate, media israeliene au evocat “o durere în piept”.

La puţin timp după aceea, spitalul Shaarei Tsedek de la Ierusalim a indicat că fostul prim-ministru a ajuns la centrul spitalicesc şi că rezultatele examinării sale s-au dovedit a fi “normale”.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

“După consultare, s-a luat decizia să petreacă o noapte sub observaţie”, a menţionat spitalul într-un comunicat.

Premirul Yair Lapid, rival al lui Netanyahu în legislativele din noiembrie, i-a urat pe Twitter o “restabilire rapidă şi completă”.

Israelienii sunt chemaţi la urne la 1 noiembrie, pentru a cincea oară în trei ani şi jumătate, pentru alegeri legislative care ar putea consacra revenirea într-un post de decizie a lui Netanyahu, cel mai longeviv şef de guvern din istoria ţării şi care a părăsit puterea în primăvara lui 2021 în favoarea unei coaliţii eterogene conduse în prezent de Yair Lapid.

Ultimele sondaje creditează partidul Likud, al lui Netanyahu, inculpat pentru corupţie, cu primul loc în intenţiile de vot, estimându-se că va obţine puţin mai mult de o treime din cele 120 de mandate din Knesset.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.