.

Belgienii au oprit apa la Manneken Pis din Bruxelles

Distribuie prietenilor tai!

Unul dintre simbolurile capitalei Belgiei, Bruxelles, statueta Manneken Pis – sau băiatul care face pipi – a fost lovit de măsurile de economisire luate de autorităţi. Astfel, edilii capitalei belgiene au decis să oprească apa la mica statuie, pe motiv că în fiecare zi se risipeau între 1.000 şi 2.500 de litri de apă potabilă, adică o cantitate suficientă pentru 10 locuinţe. Belgienii nici nu ştiau că jetul statuii era de fapt apă potabilă care ajungea direct la canalizare. Descoperirea a fost făcută după ce un tehnician a montat un apometru la statuia înaltă de 61 de centimetri.

“Am crezut iniţial că este un sistem cu circuit închis şi nu se consumă apă potabilă,” a declarat tehnicianul Callens pentru cotidianul La Dernière Heure. După ce a fost dezvăluită risipa, autorităţile au anunţat că va fi refăcut jetul de apă, dar de data aceasta în circuit închis ca să nu mai fie consumată apă potabilă şi pentru ca turiştii să îşi poată face fotografii cu statuia din centrul capitalei. Maneken Pis este opera celebrului sculptor Jérôme Duquesnoy şi este aproape de celebra Grand Place din 1619. De fapt, statuia dim stradă este o copie, originalul fiind într-un muzeu din Bruxelles. Statuia este un omagiu adus unui băiat, numit  Julianske, care ar fi salvat oraşul după ce a urinat pe fitilul unei bombe care trebuia să distrugă zidurile Bruxelles-ului, în secolul al XVI-lea. Statuia este îmbrăcată în diverse costume de 130 de ori pe an.

Interesant:   Biden, un cadavru politic
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.