.

Belgia e in razboi cibernetic cu teroristii ISIS

Distribuie prietenilor tai!

Expertii belgieni au lansat un atac cibernetic de proportii asupra unor site-uri si conturi internet ale gruparii Stat Islamic. La operatiune au participat cateva tari europene, precum si Europol.

Atacul cibernetic a avut loc saptamana trecuta, dar din motive lesne de inteles a fost anuntat de abia acum.  Amaq, tinta operatiunii cibernetice, este agentia de presa si principalul canal de propaganda al ISIS. In cazul atentatelor, primul anunt privind revendicarea de catre ISIS aparea intotdeauna pe Amaq, insotit eventual de fotografii ale teroristilor kamikaze. In plus, pe site-ul Amaq erau difuzate filme de propaganda jihadista, cu scene apocaliptice din Occident, cu diverse obiective emblematice, ce aveau sa fie distruse – anunta Amaq – de luptatorii pentru califatul islamic.

26 de mii de conturi islamiste au fost dezactivate

Operatiunea expertilor belgieni, declansata la cererea procuraturii federale, a durat doua zile. Au participat cateva tari europene, coordonate de politia judiciara din regiunea belgiana Flandra de Est. 100 de informaticieni au reusit sa dezactiveze 26.000 de conturi online din medii islamiste afiliate ISIS.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

“Investigatiile sunt inca in curs. Reteaua terorista Stat Islamic nu mai este prezenta in acest moment pe internet. Vom vedea cat timp va fi necesar pentru a reveni. Precis se vor intoarce, dar le trebuie timp si bani” – a declarat Eric van der Sypt, purtatorul de cuvant al Parchetului federal belgian.

Primul atac cibernetic anti-ISIS a fost nereusit

Anul trecut, belgienii au lansat un atac similar, insa rezultatele au fost modeste. Spre surprinderea expertilor, conturile si site-urile Amaq si-au reluat activitatea in foarte scurt timp dupa atacul din 2018. ISIS are – sau avea – informaticieni extrem de bine pregatiti si o prezenta online bine pusa la punct. De altfel, cu ajutorul retelelor de socializare, mai ales a Telegram, teroristii comunicau intre ei fara sa fie depistati. In plus, rolul covarsitor in materie de racolare de luptatori ISIS l-a jucat internetul.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.