.

Beijingul a fost izolat din cauza Covid

Distribuie prietenilor tai!

Oraşul Beijing a raportat 316 noi cazuri locale de COVID-19 înregistrate în ultimele 15 ore, până luni, la ora locală 15:00, a anunţat un reprezentant al autorităţilor în timpul unui briefing, transmite Reuters.

Capitala Chinei se confruntă cu cea mai complexă şi severă situaţie de control al bolii de la începutul pandemiei, a declarat Liu Xiaofeng, director adjunct al Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din Beijing.

Persoanele care călătoresc la Beijing trebuie să facă teste zilnice în primele trei zile ale şederii lor şi să aştepte rezultatele înainte de a li se permite să părăsească locuinţele sau locurile în care sunt cazate, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Xu Hejian, în cadrul aceluiaşi briefing.

Noile reguli urmează să fie aplicate începând de marţi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că a reunit peste 300 de experţi care vor avea misiunea de a întocmi o nouă listă cu agenţii patogeni susceptibili să cauzeze epidemii şi pandemii, şi de a studia ameninţările ce ar putea să apară de la virusuri necunoscute, informează AFP.

Interesant:   Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie

Obiectivul OMS este acela de a actualiza o listă a agenţilor patogeni utilizată ca un ghid în cercetare şi dezvoltare, precum şi în investiţii, mai ales pentru punerea la punct a unor vaccinuri, teste de depistare şi tratamente.

În cadrul acestui proces, care a început vineri, OMS a reunit peste 300 de cercetători care vor trebui să analizeze datele medicale asociate cu peste 25 de familii de virusuri şi bacterii.

Cercetătorii îşi vor concentra atenţia mai ales asupra “maladiei X”, declanşată de un agent patogen încă necunoscut şi care ar putea cauza o gravă pandemie.

“Identificarea agenţilor patogeni şi a familiilor virusurilor prioritare pentru cercetare şi dezvoltarea unor contramăsuri sunt esenţiale pentru o reacţie rapidă şi eficace la epidemii şi la pandemii”, a declarat directorul pentru urgenţe sanitare din cadrul OMS, Michael Ryan.

“Fără investiţii importante în cercetare şi dezvoltare făcute înaintea pandemiei de COVID-19, nu ar fi fost posibil să fie puse la punct vaccinuri sigure şi eficiente într-un timp record”, a subliniat el.

Interesant:   Alegeri SUA: Republicanii au castigat, dar nu cat sperau

Această listă a fost publicată pentru prima dată în 2017.

Ea cuprinde în prezent COVID-19, virusul Ebola, febra Lassa, Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), virusurile Zika şi Nipah, precum şi maladia X.

În timpul analizei lor, experţii vor determina, pentru fiecare agent patogen identificat ca fiind prioritar, lacunele ce există în domeniul cunoştinţelor şi priorităţilor care privesc cercetarea medicală.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.