.

Bateria de telefon care tine 5 zile ?

Distribuie prietenilor tai!

Cercetatorii de la Monash University, Australia, au pus la punct cea mai eficienta baterie litiu-sulf din lume, care ar urma sa aiba o autonomie egala cu cea a unui vehicul electric, pe o distanta de 1000 de km.

Intr-un viitor nu prea indepartat, va fi posibil a bateria smartphone-ului nostru sa tina 5 zile, fara a avea nevoie de incarcare. Pe site-ul universitatii, cercetatorii au anuntat ca aceasta baterie va putea fi de patru ori mai puternica decat cele existente in prezent pe piata. In acest an se vor face teste practice suplimentare pe retele de energie solara. Seful echipei de cercetatori, dr.Mahdokht Shaibani, a precizat ca, pe langa faptul ca va avea o capacitate uriasa, aceasta baterie litiu-sulf va avea un impact mai mic asupra mediului, comparativ cu actualele baterii litiu-ion.

Toti producatorii de baterii s-au aratat interesati

Cercetarile au costat 2,5 milioane dolari, bani veniti de la guvernul australian, dar si din sectorul privat, de la firma internationale. Cercetatorii australieni spun ca au fost deja contactati de marii producatori de telefoane mobile din lume, care sunt foarte interesati de acest proiect. Exista deja patentul pentru procesul de fabricatie.

Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

Dr.Monash a explicat ca, folosind aceleasi materiale ca in bateriile standard, a fost reconfigurata schema catozilor de sulf, pentru a putea rezista la sarcina mai mare, fara scaderea capacitatii si performantei generale.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.