.

„Barfa e mai rea decat COVID-ul. Nu mai barfiti!” – indemnul Papei

Distribuie prietenilor tai!

Papa Francisc a condus duminica rugaciunea Angelus, Ingerul Domnului, de la fereastra apartamentului pontifical din Palatul Apostolic. Suveranul Pontif le-a spus credinciosilor ca barfa e o boala mai rea decat COVID-19.

„Barfa inchide inima comunitatii, distruge unitatea bisericii. Gura mare e diavolul, care intotdeauna ii vorbeste de rau pe altii, pentru ca el minte si incearca sa dezbine biserica, sa-i alunge pe fratii intru credinta si sa dezbine comunitatea. Va rog, frati si surori, haideti sa facem un efort si sa nu mai barfim. Barfa e o ciuma mai rea decat COVID-19, mai rea. Haideti sa facem un efort: fara barfa” – le-a spus Sfantul Parinte credinciosilor adunati in piata Sfantul Petru.

Orice mustrare la adresa cuiva care a gresit trebuie facuta intre patru ochi, nu in vazul lumii, atrage atentia Papa. „Isus vrea sa-l castigam pe fratele care a gresit, nu sa-l barfim”.

Nu e prima oara cand Papa Francisc vorbeste despre otrava pe care o reprezinta barfele. El s-a mai referit, in predicile duminicale, la raul pe care ni-l facem in primul rand noua, daca ii vorbim pe altii de rau.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

Dupa rugaciunea ”Angelus”, Papa Francisc i-a salutat pe romanii si pelerinii din diferite tari, familiile, grupurile parohiale si asociatiile prezente in Piata Sfantul Petru. Un salut special a fost pentru seminaristii Colegiului Pontifical Nord American din Roma, ai Seminarul Mare din Ljubljana (Slovenia) si adolescenții din diferite parohii care se pregatesc la marturisirea de credinta. ”Va indemn pe toti sa va strangeti tot mai mult in jurul lui Isus, piatra unghiulara si bunul pastor”.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.