.

Azi incep inscrierile Rabla pentru Electrocasnice

Distribuie prietenilor tai!

Luni, 21 noiembrie, ora 10.00, incepe a doua editie a Programului Rabla pentru Electrocasnice, organizata de Administratia Fondului pentru Mediu.

Este vorba despre programul national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Persoanele fizice au la dispozitie 5 zile in vederea inscrierii in program prin crearea contului de utilizator in aplicatia informatica incepand de luni, 21 noiembrie 2022, ora 10:00.

Tinand cont de succesul mare de care s-a bucurat in randul populatiei la editia anterioara, Programul Rabla pentru Electrocasnice are un buget mai mare cu 25 de milioane mai mult fata de anul trecut.

Atentie, daca ati participat la editiile anterioare, contul de utilizator e valabil in continuare. Trebuie doar sa va autentificati utilizand adresa de e-mail si parola setata deja. In cazul in care ati uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmand pasii descrisi in aplicatia informatica.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Daca nu ati mai participat, va trebui sa va creati un cont de utilizator.  Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veti putea selecta electrocasnicele dorite in fiecare dintre cele trei etape.

Dupa inscrierea solicitantilor prin crearea conturilor de utilizator, incep etapele de selectie, in aplicatia informatica, a voucherelor aferente echipamentelor incluse in program.

Calendarul de desfășurare a programului

  • 11.2022 ora 1000 – 25.11.2022, ora 2359 – inscrierea persoanelor fizice in aplicatie, prin crearea conturilor de utilizator

Etapa I: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte masinile de spalat rufe/vase si frigiderele/congelatoarele (05.12.2022, ora 1000 – 09.12.2022, ora 2359) sau pana la epuizarea bugetului de  25.000 mii lei;

Etapa II: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile si tabletele (12.12.2022, ora 1000- 16.12.2022, ora 2359) sau pana la epuizarea bugetului de 10.000 mii lei;

Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer conditionat, uscatoarele de rufe si aspiratoarele (19.12.2022, ora 1000– 23.12.2022, ora 2359) sau pana la epuizarea bugetului de 15.000 mii lei.

Interesant:   Democratii rasufla usurati: Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Alba

Perioada de derulare a unei etape de selectie a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau pana la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Echipamentele incluse in program si sumele aferente fiecarui echipament

  • 400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C;
  • 400 de lei pentru masini de spalat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, eficienta energetica la răcire cel puțin A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, cel putin noua clasa energetica E;
  • 400 lei pentru uscatoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile. Listele cu beneficiarii aprobați vor fi publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunea dedicată programului.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.