.

Avionul prezidenţial al Mexicului, scos la vânzare pentru a limita imigraţia ilegală

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a promis să scoată la vânzare avionul Administraţiei Prezidenţiale şi să folosească fondurile pentru a încerca să reducă imigraţia ilegală.

Liderul mexican a făcut aceste declaraţii după ce ţara sa şi Statele Unite au ajuns la un acord pentru a evita impunerea de tarife comerciale din partea Washingtonului în schimbul promisiunilor Mexicului de a depune mai multe eforturi în vederea reducerii migraţiei ilegale din America Centralăspre Statele Unite.

În timpul campaniei sale, liderul de la Mexico City a promis să îşi vândă avionul pentru a folosi banii în ajutorarea comunităţilor sărace. El a spus că valoarea estimată a aparatului Boeing 787 Dreamliner este de 150 de milioane de dolari.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2018, Lopez Obrador – care este cunoscut în Mexic prin iniţialele numelui său AMLO – a promis să vândă avionul prezidenţial, care fusese achiziţionat iniţial pentru suma de 218 milioane de dolari.Liderul mexican a spus că va călători în străinătate numai cu curse comerciale şi şi-a ţinut promisiunea la câteva zile după ce a fost învestit preşedinte.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Avionul prezidenţial a fost scos la vânzare şi se află acum într-un hangar din California. Mai mult, Mexic intenţionează să vândă 60 de avioane guvernamentale şi 70 de elicoptere.

Pe lângă eforturile financiare, Mexicul a desfăşurat 6.000 de soldaţi din Garda Naţională la frontiera cu Guatemala în încercarea de a limita fluxul de imigranţi ilegali.

De asemenea, Mexicul a promis să extindă programul prin care solicitanţii de azil în SUA sunt întorşi în Mexic până când cererile lor sunt procesate de către autorităţile americane.

Decizia de scoatere la vânzare a avionului prezidenţial a fost criticată de mexicani pe reţelele de socializare pentru că aparatul a fost plătit de contribuabilii mexicani, însă banii rezultaţi din vânzare vor fi cheltuiţi pe migranţi care nu sunt mexicani.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.