.

Avertisment de la SRI: sunt posibile atacuri cibernetice masive

Distribuie prietenilor tai!

Serviciul Român de Informaţii avertizeaza asupra unor posibile atacuri de tip ransomware la scara larga, prin utilizarea unor adrese de mail apartinand unor institutii din Romania.

SRI precizeaza ca, la nivelul Centrului National CYBERINT din cadrul Serviciului Roman de Informatii, au fost obtinute date cu privire la o posibila campanie in masa de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizeaza infectarea sistemelor informatice cu aplicatii malware de tip ransomware. Atacatorii intentioneaza sa utilizeze adrese de mail apartinand unor institutii din Romania pentru a incerca sa induca in eroare potentialele victime.

SRI ne recomanda sa nu utilizam link-uri sau fisiere atasate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate in mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute. Aceleasi masuri de precautie sunt recomandate cu privire la accesarea link-urilor sau a atasamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram sau altele. De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranţă (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum si stocarea acestor copii pe suporti de memorie separati fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Amintim ca ieri a avut loc un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS) asupra site-ului MApN (www.mapn.ro). Atacul nu a compromis functionarea paginii de internet a institutiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta, a precizat MApN.

Si site-ului Politiei Romane a fost tinta unui atac informatic. Atacul a fost respins de IT-istii institutiei. Atacul nu a compromis functionarea paginii de internet a institutiei, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta, ca si in cazul site-ului MApN. In ultimele zile, mai multe atacuri au vizat site-ul guvernului Romaniei, dar si alte institutii publice de importanta maxima.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.