.

Avertisment de la Londra la adresa Rusiei

Distribuie prietenilor tai!

O invadare a Ucrainei ar implica Rusia într-un conflict ”violent şi sângeros” şi ar echivala cu crearea ”unei noi Cecenii”, republică rusă din Caucaz şi teatrul unor intervenţii sângeroase ale armatei ruse, a avertizat luni premierul britanic Boris Johnson, relatează AFP.

”Trebuie să transmitem mesajul că invadarea Ucrainei, din perspectivă rusă, va fi dureroasă, violentă şi sângeroasă şi cred că este foarte important ca Rusia să înţeleagă că aceasta ar putea fi o nouă Cecenie”, a declarat liderul conservator pentru televiziunile britanice.

”Ştiu puţin despre aceşti oameni şi cred că se vor lupta”, a adăugat el, referindu-se la Ucraina.

Republică din Caucazul rus, Cecenia a cunoscut două conflicte sângeroase în anii 1990 şi 2000, între separatişti, apoi islamişti şi armata rusă.

Aceste conflicte s-au soldat cu zeci de mii de morţi, iar cel de-al doilea război din Cecenia, din 1999 până în 2009, a fost marcat de abuzuri şi bombardamente asupra oraşului Groznîi.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Regatul Unit, care a furnizat recent rachete către Kiev, acuză Rusia că ”încearcă să instaleze un lider pro-rus la Kiev”, acuzaţii pe care Moscova le califică drept ”absurdităţi”.

Londra a anunţat luni dimineaţă că va repatria o parte din personalul său diplomatic în Ucraina, în faţa ”ameninţării tot mai mari” din Rusia.

”Informaţiile sunt foarte clare: există grupuri de luptă ruseşti la graniţele Ucrainei şi toată lumea poate vedea că există un plan de război clar care ar putea duce la capturarea Kievului”, a spus Boris Johnson. ”Trebuie să facem Kremlinul şi Rusia să înţeleagă că acesta ar fi un dezastru”, a subliniat premierul britanic.

Liderul britanic a considerat însă că o invazie rusă nu este ”în nici un caz inevitabilă”: ”Cred că bunul simţ poate prevala”, a apreciat el.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.