.

Avertisment de la Bruxelles: ar putea urma un val de imbolnaviri cu COVID

Distribuie prietenilor tai!

Expertii europeni in sanatate, din cadrul Comisiei Europene, atrag atentia ca valul de demonstratii din Europa ar putea avea drept consecinta cresterea mare a numarului de infectari cu noul virus.

In multe orase europene, au iesit in strada mii de oameni, in semn de solidaritate cu miscarile anti-rasism din Statele Unite, declansate de moartea afro-americanului George Floyd, in timp ce era imobilizat de politie.

Presedintele Societatii Europene de Terapie Intensiva,  Jozef Kesecioglu, a declarat la Bruxelles ca, faptul ca demonstrantii au stat inghesuiti, la mai putin de un metru si jumatate, ar putea avea efecte nedorite in plan medical. Intrebat daca, din cauza demonstratiilor ample, am putea asista la cresterea masiva a numarului de infectari, Kesecioglu a declarat: “Da, dar sper sa ma insel.”

Ministrul britanic al sanatatii,  Matt Hancock, e de parere ca oamenii nu trebuie sa stea in grupuri mai mari de sase. “Inteleg ca oamenii vor sa-si exprime inflacararea pentru o cauza care ii preocupa mult. Dar acest virus prolifereaza la contactul social” – a spus oficialul britanic.

Interesant:   Cum să ai grijă de protezele tale dentare: sfaturi și trucuri

Marea majoritate a tarilor europene au trecut de varful epidemiei si isi reiau progresiv activitatea. Dar din cauza protestelor, acest trend s-ar putea inversa, si numarul de cazuri de COVID 19 ar putea creste.

“Ca in cazul oricarei infectii respiratorii, evenimentele cu public numeros ar putea fi o cale importanta de transmitere” – considera Martin Seychell, expert pe probleme de sanatate in cadrul Comisiei Europene.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.