.

Avantajele învățării limbii germane prin intermediul lecturii

Invata-Limba-germana-pentru-adulti-si-copii1
Distribuie prietenilor tai!

Toată lumea știe că orice început este greu, mai ales când vine vorba de a învăța o limbă străină, precum germana. Pentru copii, orice ajutor venit din exterior este benefic pentru a reuși să-și însușească anumite cunoștințe, iar un exemplu în acest sens este lectura.

Dacă nu cunoașteai importanța limbii germană, ei bine, aceasta este vorbită pe toate cele 5 continente. Germana oferă  o deschidere largă spre piața muncii, fiind considerată una dintre cele mai mari puteri comerciale din lume. Totodată, oferta educațională este vastă, iar studenții beneficiază de servicii educaționale în universități de top.

Copiii au o putere de a acumula informațiile mult mai mare decât adulții, însă, până și ei rețin mai ușor, dacă au suportul necesar. Există o serie de motive pentru care limba germană ar putea să fie reținută mult mai ușor prin intermediul lecturii, iar pe cele mai importante dintre ele ți le prezentăm chiar în acest articol:

  1. Familiarizarea cu limba și termenii cel mai des utilizați
Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Cel mai important lucru atunci când cineva începe să învețe german este să se familiarizeze cu limba. Prin vizualizarea unui text scris direct pe foaie, informația se imprimă mult mai ușor în memorie și este mai rapid recunoscută când apare în alte contexte. Pe piață sunt numeroase cărți în germană pe care sunt imprimate ilustrații pentru a înțelege mult mai bine conținutul.  Acestea sunt folositoare pentru un copil, dar și pentru un adult care își dorește să-și îmbunătățească cunoștințele prin intermediul învățării unei limbi noi, fiind structurate sugestiv în funcție de nivelul la care se află (începător, mediu sau avansat).

  1. Exersarea cititului

Există numeroase cărți în germană care sunt traduse și în română, facilitând o înțelegere mai bună din partea copiilor și a adulților. Aceștia pot exersa cititul cu ajutorul unui profesor sau chiar și pe cont propriu. Tehnologia a evoluat în zilele noastre atât de mult încât ne este aproape imposibil să nu găsim mijloace media care să ne ajute în formarea noastră educațională, totuși, cea mai bună opțiune atunci când ne dorim să învățăm o limbă străină este profesorul.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Astfel, avem soluții de învățare a limbii germane, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Didacto.ro oferă pentru copii de 8-14 ani o serie de cursuri de limba germană care se desfășoară online, dar și fizic în Cluj-Napoca. Pentru înscrierea la un curs de germană online, accesați site-ul nostru: https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

Desigur, și adulții pot beneficia de cursuri de limba germană, exclusiv în mediul online, în cadrul Centrului Gutenberg. Acestea se desfășoară cu traineri experimentați, dar și cu vorbitori nativi, în funcție de nevoile tale specifice. Pentru achiziționarea unui curs de germană pentru adulți, accesează linkul: https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

  1. Stimularea creativității

Lectura contribuie substanțial la stimularea imaginației și a puterii de concentrate, abilități care se dezvoltă atât în copilărie, cât și în perioada mai matură. Cititul unor cărți cu o tematică interesantă pentru copii sau pentru adulți stârnește interesul și ajută la înțelegerea mai rapidă a textului, facilitând astfel și o reținere mai ușoară a termenilor noi întâlniți.

Iată 4 cărți în limba germană pe care ți le recomandăm:

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

1.    Das doppelte Löttchen, de Erich Kästner

2.    Die unendliche Geschichte, de Michael Ende

3.    Momo, de Michael Ende

4.    Pippi Langstrumpf, de Astrid Lindgren

Stai aproape de site-urile noastre Didacto.ro și InvataGermana.ro pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din limba germană.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.