.

Avantaje incontestabile pe care doar o gradinita le poate asigura pentru educatia copilului

copii la gradinita
Distribuie prietenilor tai!

Gradinita ofera acel mediu interesant si creativ, care sta la baza educatiei oricarui copil si il ajuta sa invete primele aptitudini premergatoare scolii. In timpul perioadei in care copilul va merge la gradinita, va invata lucruri noi si se va dezvolta armonios.

Desi este un subiect pe larg acceptat si analizat de catre majoritatea parintilor, exista si persoane care considera ca isi pot educa singure micutii si privesc cu scepticism ideea de a-i inscrie la gradinite. In mod evident, potrivit mai multor studii de specialitate, a priva copiii de un mediu educational organizat este similar cu a obstructiona dezvoltarea armonioasa a acestora.

De astfel, potrivit specialistilor de la kid.ro se poate concepe si un top al celor mai importante motive pentru care copilul ar trebui sa mearga la gradinita, acestea sustinand o serie de avantaje de care micutii pot beneficia participand la activitati de grup, desfasurate intr-un mediu organizat.

gradinita

1. Cele mai bune gradinite Bucuresti sau de oriunde altundeva formeaza copilul pentru scoala

Gradinita are rolul de a pune bazele intregii educatii in cazul oricarui copil. Cunostintele si abilitatile dobandite la gradinita vor ajuta copilul sa se descurce atunci cand ajunge la scoala si sa obtina rezultate de exceptie. In acest sens conteaza foarte mult si ca parintii sa aleaga o gradinita cu personal foarte bine pregatit.

Interesant:   Tot mai putini chinezi se casatoresc

Bineinteles, decizia este foarte mult influentata de zona rezidentiala in care familia locuieste. Spre exemplu, parintii care cauta gradinite Bucuresti, ar trebui sa se indrepte catre cea care se afla in top in ceea ce priveste performantele, rezultatele si recomandarile altor parinti, dar si la o distanta optima de locuinta.

2. La gradinita copilul invata sa socializeze

Pentru ca sunt favorizate interactiunile dintre copii, micutii au ocazia de a invata lucruri noi si foarte utile in dezvoltarea sa ulterioara. Atunci cand ajunge la gradinita, copilul ia contact cu mediul colectiv in care se va dezvolta mult mai repede decat acasa. Gradinita este pentru multi copii locul in care apar primele prietenii.

Cele mai importante abilitati dezvoltate in timpul anilor de gradinita includ:

  • cooperarea;
  • capacitatea de a imparti;
  • comunicarea;
  • colaborarea.

3. Copilul invata sa comunice si isi dezvolta vorbirea

Mediul interactiv de la gradinita are rolul e a stimula comunicarea. Interactiunile cu educatoarele sau cu alti copii ii ajuta pe cei mici sa isi perfectioneze vorbirea si limbajul. Este perioada in care copilul invata cuvinte noi si fraze elaborate.

4. Copilul invata sa fie politicos si sa reactioneze frumos

Interesant:   10 jocuri de stimulare a inteligenței potrivite pentru toate vârstele

Chiar daca bunele maniere se invata acasa, inca dinainte de inscrierea la gradinita, plasarea copilului intr-un spatiu nou il ajuta sa invete noi reguli de politete. Faptul ca interactioneaza cu colegii, cu mediul si cu educatoarea il determina sa invete noi reguli in ceea ce priveste comportamentul si comunicarea si sa isi pondereze reactiile negative.

5. La gradinita copilul invata sa fie independent si se dezvolta intelectual

Gradinita este in primul rand un spatiu educativ, intr-o astfel de institutie copilul putand sa invete foarte multe lucruri noi. In timpul pe care copilul il petrece la gradinita isi va imbogati cultura generala si va deprinde noi aptitudini, esentiale pentru dezvoltarea ulterioara. Copilul invata astfel:

  • Numerele;
  • Literele;
  • Primele cuvinte in limba engleza;
  • Primele aptitudini creative;
  • Sa isi utilizeze imaginatia;
  • Scrierea primelor caractere sau a liniutelor si bastonaselor pentru primul an de scoala.

In conditiile in care parintii inteleg importanta procesului educational in gradinite, este deosebit de important sa aleaga optim institutia pe care o vor frecventa micutii lor. Cateva dintre aspectele de care trebuie sa tina cont le include pe urmatoarele:

  • la vizitarea gradinitei, faptul ca se constata ca este dezordine nu este motiv de panica. Bineinteles, in gradinita trebuie sa fie curat, insa este aproape imposibil sa fie ordine. O sala de clasa seamana cu un atelier dinamic in care tot timpul se desfasoara activitati. Prezenta cuburilor de tot felul, a nisipului chiarmachetelor tridimensionale, scandurilor, cartilor, toate acestea arata cat de implicati sunt educatorii;
  • prezenta unui mobilier numeros nu indica faptul ca este vorba despre o gradinita buna, dimpotriva, spatiul liber este foarte important. Gradinita este departe de a fi o locuinta in care stilul este important, prin urmare, nici culoarea mobilierului nu este importanta;
  • spatiul unei sali de clase trebuie sa fie usor modificabil, astfel incat sa permita abordarea unor teme si activitati diverse;
Interesant:   Ai moștenit un apartament de la părinții tăi? 3 renovări minime pe care trebuie să le faci înainte de a-l închiria

prezenta unor jucarii nefinisate in gradinita indica aplecarea educatorilor spre dezvoltarea creativitatii si diverselor abilitati la copii;

Pentru ca toate acestea sa fie posibile si pentru ca fiecare copil sa fie in mediul potrivit dezvoltarii parintii ar trebui sa aleaga cele mai bune gradinite din zona in care locuiesc. O solutie optima este intrarea pe un portal de gradinite unde gradinitele locale sunt listate alaturi de parerile si recomandarile altor parinti. Gradinita potrivita este mediul optim pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.