.

Autoritățile peruane limitează accesul turiștilor la Machu Picchu

Distribuie prietenilor tai!

Autoritățile din Peru au anunțat că vor impune o restricție de două săptămâni în trei regiuni importante ale orașului incaș Machu Picchu, pentru a preveni o degradare și mai mare a renumitei citadele. Între 15 și 28 mai, accesul la Templul Soarelui, Templul Condorului și Piramida Intihuatana va fi controlat cu strictețe la situl aflat în Patrimoniul Mondial al UNESCO, a anunțat guvernul de la Lima.

“Aceste măsuri sunt necesare pentru a conserva Machu Picchu, dat fiind starea evidentă de degradare de pe suprafața pietrelor, provocată de către vizitatori”, a precizat Ministerul Culturii din Peru, într-un comunicat. Oficialii permit accesul pentru aproape 6.000 de vizitatori pe zi la situl care datează din secolul al 15-lea. Potrivit noului plan, turiștii vor avea la dispoziție doar trei ore pentru a vizita templele emblematice ale Machu Picchu. Autoritățile vor evalua impactul măsurilor aplicate, înainte să impună noi reguli permanente, de la 1 iunie.

Interesant:   Cutremur puternic in Taiwan

Machu Picchu, care înseamnă “muntele bătrân” în limba indigenă Quechua, este construit în vârful unui munte și datează de pe vremea împăratului incaș Pachacuti (1438-1471).

Orașul se află la aproape 100 de kilometri de localitatea Cusco, în sud-estul Peru, și a fost descoperit în 1911 de către exploratorul american Hiram Bingham.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.