.

etoro

Autoritățile peruane limitează accesul turiștilor la Machu Picchu

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Autoritățile din Peru au anunțat că vor impune o restricție de două săptămâni în trei regiuni importante ale orașului incaș Machu Picchu, pentru a preveni o degradare și mai mare a renumitei citadele. Între 15 și 28 mai, accesul la Templul Soarelui, Templul Condorului și Piramida Intihuatana va fi controlat cu strictețe la situl aflat în Patrimoniul Mondial al UNESCO, a anunțat guvernul de la Lima.

“Aceste măsuri sunt necesare pentru a conserva Machu Picchu, dat fiind starea evidentă de degradare de pe suprafața pietrelor, provocată de către vizitatori”, a precizat Ministerul Culturii din Peru, într-un comunicat. Oficialii permit accesul pentru aproape 6.000 de vizitatori pe zi la situl care datează din secolul al 15-lea. Potrivit noului plan, turiștii vor avea la dispoziție doar trei ore pentru a vizita templele emblematice ale Machu Picchu. Autoritățile vor evalua impactul măsurilor aplicate, înainte să impună noi reguli permanente, de la 1 iunie.

Interesant:   O pușculiță cu 85.000 de euro, găsită pe un trotuar din Bordeaux

Machu Picchu, care înseamnă “muntele bătrân” în limba indigenă Quechua, este construit în vârful unui munte și datează de pe vremea împăratului incaș Pachacuti (1438-1471).

Orașul se află la aproape 100 de kilometri de localitatea Cusco, în sud-estul Peru, și a fost descoperit în 1911 de către exploratorul american Hiram Bingham.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.