.

Autoritatile joaca alba-neagra cu bolnavii COVID

Distribuie prietenilor tai!

Plimbati dintr-o parte in alta si bombardati cu informatii contradictorii, bolnavii COVID trec prin scene greu de uitat. Este si cazul unui tanar din Bucuresti, care a fost confirmat pozitiv, iar autoritatile s-au interesat de soarta lui si de posibilii contacti directi abia dupa o saptamana si jumatate.

Newsin.ro a realizat un interviu in exclusivitate cu Virgil Ionita, un barbat de 36 de ani, care a luat virusul, cel mai probabil de la o terasa.

Dupa doua zile de frisoane, febra moderata si dureri de cap, Virgil Ionita a sunat la 112.  A venit ambulanta, insa nu ca sa-l testeze, ci ca sa-l duca la “Matei Bals” pentru testare. Asadar, si daca nu ar fi fost pozitiv, exista riscul sa se infecteze la spital.

Initial, barbatului i s-a comunicat un rezultat care nu era al lui

“A doua zi am inceput sa sun la DSP. Si am sunat. Si am tot sunat, de vreo 40 de ori. Fara succes, pana cand am primit un telefon tot de la DSP, spunandu-mi ca testul a fost pozitiv. Pentru Aurora Grosu. Dupa un scurt moment de confuzie doamna respectiva a realizat ca a sunat un barbat. Dupa alte cateva ore am primit inca un telefon, de la aceeasi doamna, cu confirmarea testului COVID pozitiv pentru mine” – a povestit Virgil Ionita.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

Spre norocul lui, a facut o forma usoara. La 10 zile dupa ce DSP l-a anuntat ca are test pozitiv, la usa lui a venit o agenta de politie. I-a spus sa nu deschida, ci doar sa-i dea numarul de telefon ca sa-i poata transmite un document de confirmare ca e pozitiv. In plus, i-a spus sa mearga la Matei Bals, Marius Nasta sau Victor Babes pentru alte investigatii. “Doamna agent mi-a transmis sa ma duc cu masina personala. Am sunat la “Matei Bals” si au zis ca sub nicio forma sa nu ma duc cu masina mea. Am sunat la 112, unde mi-au zis ca nu au ambulante si, chiar daca aveau, nu veneau sa ma ia pentru ca am o forma usoara. Asa ca am plecat cu masina personala. Am stat la “Matei Bals” mai bine de 4 ore, de la 18.00 pana la 22.30.” – povesteste Virgil Ionita, citat de newsin.ro

Pacientul a fost plimbat si pe la spitalul Witing

Cei de la Matei Bals au decis sa-l interneze la Witing, unde Ionita a petrecut o noapte de cosmar, nu din cauza coronavirusului, ci din cauza ca era in salon cu un schizofrenic, si el bolnav de COVID, care a tipat continuu. Ionita a sperat ca macar la Witting i se face un nou test, pentru a vedea daca mai e pozitiv, tinand cont ca au trecut doua saptamani de la primul, deci teoretic e vindecat. Dar in afara de un EKG si de analize de sange, nici nu s-a pus problema de altceva. Cu promisiunea ca intra in izolare – inca 14 zile, pe langa cele 14 in care stat deja carantinat – Virgil Ionita s-a externat. Acum barbatul asteapta totusi ca DSP sa-i faca al doilea test, pentru ca altfel risca sa ramana blocat in casa si sa nu poata merge la serviciu, desi se simte bine si, cel mai probabil, e vindecat.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.