.

Austria ne ține la ușa Schengen

Distribuie prietenilor tai!

Ministrul Federal de Interne al Austriei, Gerhard Karner, aflat în vizită la Bucureşti, a declarat miercuri că nu poate să ofere o dată privind aderarea României la Spaţiul Schengen.

“Permiteţi să vă repet mesajul pe care l-am transmis de ce nu am putut să votez pe 8 decembrie pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. În primul rând, pentru că avem un sistem care nu funcţionează. Dacă există controale pe care le efectuaţi dumneavoastră la frontierele externe ale României, există controale şi între Germania şi Austria. Asta înseamnă că şi cetăţenii austrieci care se duc în Germania sunt controlaţi. Franţa face la fel cu Germania. Şi aş putea să vă mai dau câteva exemple. Sistemul nu funcţionează şi interesul nostru bilateral este să vedem ca acest sistem să înceapă să funcţioneze cu frontiere externe funcţionale. De aceea, suntem parteneri apropiaţi care lucrează împreună pentru atingerea acestor obiective. Primii paşi i-am reuşit, dar mai avem mult de lucru împreună”, a spus Karner.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Întrebat de jurnalişti când va vota Austria pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, oficialul austriac a afirmat că nu poate oferi o dată în acest sens.

“Vă spun foarte deschis: din partea mea, nu pot să vă ofer astăzi o dată. În primul rând, vreau să obţinem rezultate, pentru ca UE să fie protejată în zona frontierelor externe”, a precizat Gerhard Karner.

Cu privire la dialogul purtat de oficialii celor două state, Karner au existat discuţii “foarte clare, dificile”.

“Însă, vedem că sunt şi foarte multe puncte comune pe care trebuie să le abordăm şi să le discutăm între cele două ţări. Sunt puncte pe care trebuie să le discutăm neapărat, mai ales când vorbim de securitatea celor două state. Vorbim despre combaterea călăuzelor, migraţia ilegală, care ne preocupă foarte tare şi permiteţi-mi să repet mesajul de anul trecut, că numai împreună cu Poliţia Română am reuşit să destructurăm o grupare de migranţi ilegali condusă de un cetăţean român”, a declarat ministrul austriac.

Interesant:   Românii, cel mai mare risc de a ajunge in sărăcie

El a precizat că Austria a înregistrat cele mai multe solicitări per cap de locuitor din Europa.

“În Austria am avut peste 110.000 de solicitanţi de azil. Pe cap de locuitor sunt cele mai multe solicitări de azil din Europa, deşi suntem un stat fără frontiere externe. Vedem că sistemul nu funcţionează. Germania a prelungit controalele la graniţa cu Austria. Austria are controale cu Germania. Aceasta este dovada că sistemul, în ansamblu, nu funcţionează. Nu lupt împotriva României şi în niciun caz împotriva domnului Bode, ci împreună cu domnul Bode ca să putem obţine îmbunătăţirea sistemului în protecţia frontierelor externe”, a declarat ministrul Gerhard Karner.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.