.

Aureliu Ciocoi, premier interimar la Chisinau

Distribuie prietenilor tai!

Maia Sandu, presedinta  Republicii Moldova, l-a numit astazi pe diplomatul Aureliu Ciocoi in fruntea guvernului, ca premier interimar.

Ciocoi are 52 de ani si este diplomat de cariera. A fost ambasador in Statele Unite si China, ministru al afacerilor externe si integrarii europene si consilier al Maiei Sandu pe probleme de politica externa. Ciocoi a studiat in Germania si in Romania. Este casatorit si are un copil.

Guvernul Ion Chicu a demisionat saptamana trecuta si astfel Maia Sandu a putut demara formarea noului guvern.

Spre alegeri anticipate

Maia Sandu a declarat ca spera acum Curtea Constitutionala va da unda verde pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Legislativul de la Chisinau e dominat de socialistii fostului presedinte Igor Dodon, invins de pro-europeana Maia Sandu la prezidentialele de luna trecuta. In cazul in care fortele europene castiga legislativele, Maia Sandu si un guvern pro-democratic pot relansa reformele si lupta impotriva coruptiei. Cu un parlament in care majoritari sunt socialistii lui Dodon, aceste ambitii, cu care Maia Sandu a castigat scrutinul prezidential, sunt foarte greu de realizat.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.