.

AUR, Alianta pentru Unirea Romanilor, marea surpriza a parlamentarelor

Distribuie prietenilor tai!

Controversata formatiune trece pragul politic de intrare in Parlament, desi a fost infiintata abia acum un an, iar in mass media traditionala a fost absenta.

Presa centrala abunda de etichete putin magulitoare la adresa AUR: populisti, legionari, anti-maghiari, retrograzi, pro-rusi, asta desi vor unirea Republicii Moldova cu Romania. De altfel, jurnalistii au ignorat aproape complet aceasta formatiune care acum, iata, ofera cea mai mare surpriza a alegerilor pentru noul parlament, obtinand peste 5 la suta din voturi. Este posibil chiar sa creasca dupa ce vin rezultatele din strainatate, intrucat sunt indicii ca ar fi reusit sa stranga destul de multe voturi printre romanii din diaspora.

AUR nu va face alianta cu niciun partid

Imediat dupa anuntarea exit poll-urilor, AUR a tinut sa precizeze ca nu se aliaza cu niciun partid, intrucat atat PSD, cat si PNL sunt la fel. “Este o mare victorie la numai un an de la infiintare: am obtinut peste 500.000 de voturi. Nu vom face alianța cu nicio formatiune politica. Vom merge înainte pe calea noastra votand fiecare lege si fiecare initiativa in interesul neamului romanesc, pentru poporul roman,” – afirma Alianta pentru Unirea Romanilor.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

AUR a fost infiintat in noiembrie 2019 de George Simion, fondatorul Platformei Unioniste Actiunea 2012, care militeaza pentru unirea cu Republica Moldova. Simion a organizat mai multe actiuni pro unirea Basarabiei cu Romania, care i-au atras interdictia de a mai calca in Republica Moldova timp de 5 ani. Alaturi de el, in conducere, se afla Claudiu Tarziu, fost jurnalist.

Se considera un partid crestin, aparator al valorilor traditionale, inclusiv al familiei traditionale, lupta impotriva globalismului si a capitalului strain. In perioada pandemiei a organizat cateva mitinguri impotriva purtarii mastii si a restrictiilor sanitare.

“Reprezentam o forta noua, nu suntem extremisti, dar suntem radicali. Suntem radicali fata de sistemul care ne-a distrus speranta la viata in Romania in ultimii 30 de ani. Fac un apel pentru toti romanii de buna credinta sa se alature AUR pentru a schimba societatea romanească. Trebuie să reformam clasa politica. Nici noua nu ne-a fost usor sa intram in mizeria care se numeste politica, dar am facut-o pentru ca era singura varianta. Este singura varianta pentru romanii de buna credinta si de aceea îi chemăm langa noi, alaturi de AUR” – a declarat George Simion.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Zero vizibilitate

Partidul si-a facut campanie, cu succes, pe internet si pe retelele de socializare. In presa centrala nu a avut acces mai deloc. Oamenii AUR au reusit sa puna la punct o campanie destul de zgomotoasa si in strainatate, in zonele cu comunitati mari de romani.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.