.

Au trecut doi ani de când un medic chinez a avertizat lumea cu privire la epidemia de Covid din Wuhan

Distribuie prietenilor tai!

Mii de persoane au lăsat mesaje joi pe contul de pe o reţea de socializare al regretatului medic chinez Li Wenliang, care a dezvăluit apariţia COVID-19, la doi ani de când a aflat despre cazuri de infectare cu un virus care ar cauza pneumonie în Wuhan şi a împărtăşit această informaţie cu alţi doctori, relatează Reuters.

La 30 decembrie 2019, Li Wenliang, oftalmolog la un spital din Wuhan, acolo unde a fost detectat prima dată virusul Sars-CoV-2, a văzut un raport medical care arăta potenţiale cazuri de infectare cu coronavirus SARS confirmate în oraş, şi a scris despre asta într-o postare pe contul său de Weibo la 31 ianuarie 2020.

La începutul lunii ianuarie 2020, după ce informaţia privind ‘cazurile de SARS’ a fost distribuită pe un grup de WeChat, Li Wenliang a fost atenţionat de poliţie, conform aceleiaşi postări de pe Weibo.

La 12 ianuarie, a ajuns la spital, infectat cu virusul care produce boala COVID-19, şi a murit la 7 februarie 2020.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Moartea sa a dus la un val de regrete pe reţelele de socializare într-un moment în care oamenii erau la capătul răbdării în privinţa virusului, iar autorităţile erau criticate din cauza percepţiei că nu dau dovadă de transparenţă şi a abordării dure faţă de cei care fac dezvăluiri, aşa cum a fost Li Wenliang.

De atunci, încrederea faţă de reacţia Chinei la pandemie a crescut, însă oamenii au continuat să îi scrie medicului online, în special în zile comemorative, cum s-a întâmplat şi joi, notează Reuters.

Oamenii au scris că nu îl vor uita niciodată sau au postat mesaje de mulţumire.

Fang Kecheng, de la Universitatea Chineză din Hong Kong, a declarat că microblogul lui Li Wenliang de pe reţeaua Weibo a devenit un loc unde oamenii îşi exprimă sentimente pe care nu se simt confortabili să le manifeste în altă parte.

“Astfel de locuri unde se pot exprima opinii anonime sunt necesare în orice societate, dar în special în China de astăzi”, a declarat cercetătorul, specializat în comunicare.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.