.

Atentie la ce bijuterii cumparati de Mărțișor

Distribuie prietenilor tai!

Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului – ANPC –  Paul Anghel, recomanda cumpararea martisoarelor din aur, argint sau batute cu pietre pretioase numai din magazine autorizate de bijuterii.

Intr-o postare pe Facebook, Paul Anghel face cateva recomandari, tinand cont ca, in aceasta perioada pericolul real il reprezinta contrafacerile. In primul rand, este foarte important de unde alegem  sa cumparam martisoarele, daca optam pentru o bijuterie fina din aur, argint sau batuta cu pietre semipretioase. Acest tip de martisoare trebuie cumparate doar din magazine autorizate care vand bijuterii. „Oferirea drept mărțișor a unei bijuterii din metal pretios, cu sau fara pietre pretioase, a devenit din ce in ce mai obisnuita, astfel ca piata metalelor pretioase ofera o gama foarte larga de produse, de la clasicele modele de martisoare la bijuteriile foarte sofisticate.  Un mărţişor nu poate fi din argint sau placat cu aur daca este vandut la colt de strada si costa cativa lei” – scrie Paul Anghel, in postarea sa de pe Facebook.  

De asemenea, directorul general ANPC atrage atentia cumparatorilor sa cumpere din magazine care au autorizatie ANPC pentru desfasurarea de operatiuni cu metale pretioase. Copia autorizatiei trebuie afisata intr-un loc vizibil, in interiorul magazinului. In orice caz, asemenea martisoare nu trebuie cumparate de la vanzatorii ambulanti.

Interesant:   Lupte de strada in Georgia

Astfel, la achizitionarea mărţişoarelor/bijuteriilor din metale pretioase consumatorii trebuie sa solicite informatii complete despre produs, pret, conditii de cumparare; sa se asigure ca primesc un Certificat de calitate in original, care trebuie sa contina detalii corecte, precise si complete referitor la produsul cumparat (tilul metalului, natura pietrelor etc.),datele de identificare ale operatorului economic de unde se achizitioneaza produsul.

Sfaturi pentru martisoarele obisnuite

Indiferent de ce fel de mărţişor veți alege, acesta trebuie sa aibă un ambalaj, respectiv un plic, o cutiuta, un saculet etc. Paul Anghel ne recomanda sa nu cumparam martisoare cu ambalajul rupt, mototolit, murdar sau patat. De asemenea, snurul trebuie sa fie de calitate: sa nu se desprinda si sa sa nu se desire.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.