Febra cumparaturitorilor de Craciun e in toi. In piete si magazine e mai aglomerat ca niciodata. Insa trebuie sa fim atenti la achizitia produselor alimentare, avand in vedere ca unii operatori economici profita de aceasta perioadă pentru a-si vinde produsele din stoc, indiferent de calitatea lor.
Avertismentul vine de la directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor -ANPC – Paul Anghel. Intr-o postare pe Facebook, directorul ANPC atrage atentia in special asupra ofertelor promotionale, in cazul alimentelor. Consumatorii sunt sfatuiti sa verifice produsele alimentare cu mare atentie, din punct de vedere organoleptic – aspect, miros, culoare.
Cumparati carne numai din locuri special amenajate
Achizitionarea carnii si a produselor din carne trebuie sa se faca numai din locuri special amenajate, dotate si autorizate : macelării, magazine alimentare, locuri special amenajate in piete. Nu uitati sa verificati daca produsele au stampila de control sanitar-veterinar.
“Evitati cumpararea de carne de la persoane si din locuri neautorizate, din portbagajele maşinilor, chiar daca pretul oferit e comparativ mai mic” – ne indeamna seful ANPC.
Carnea trebuie sa prezinte la suprafata o pelicula uscată, de culoare roz pana la rosie, sa fie ferma si elastica, atat la suprafata cat si in sectiune, iar mirosul trebuie sa fie caracteristic de produs proaspat.
Directorul ANPC aminteste, in postarea de pe Facebook, ca in ceea ce priveste laptele si produsele lactate, consumatorii trebuie sa fie atenti la modul de prezentare a ambalajului, iar in cazul in care acesta este bombat inseamna ca a inceput procesul de fermentare
Manuela