.

Atacuri rusesti in Ucraina, langa granita cu Romania

Distribuie prietenilor tai!

In cursul noptii de 9/10 februarie, fortele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail si Reni, in proximitatea granitei dintre Ucraina si Romania. Ministerul Apararii Nationale a monitorizat situatia in zona de frontiera si a activat procedurile de Politie Aeriana, notificand la ora 00.26 Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta cu privire la zonele din judetul Tulcea care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situatii si ulterior, la ora 00.48 pentru jud. Galati. IGSU a emis mesaje RO-Alert pentru aceste doua judete, iar starea de pre-alerta aeriana a incetat in jurul orei 02.50. Aeronave F-16 ale Fortelor Aeriene Turce din Baza Aeriana 86 de la Fetesti au fost ridicate in jurul orei 01.15 pentru a executa misiuni de cercetare a spatiului aerian national pe timpul acestei situatii.

Ulterior, la ora 05.30, ca urmare a reluarii atacurilor in zona portului ucrainean Reni, a fost transmisa catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta o noua notificare pentru judetul Galati, fiind transmis un mesaj RO-Alert.

Interesant:   27-28 aprilie: weekend spectaculos la „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada Urbana”

Doua aeronave F-16 ale Fortelor Aeriene Romane din Baza Aeriana 86 de la Fetesti au fost pregatite pentru executarea unei misiuni de politie aeriana, insa evolutia situatiei aeriene nu a necesitat, in acest caz, decolarea lor. Starea de pre-alerta aeriana pentru judetul Galati a incetat la ora 06.20.

Desi in niciunul dintre cele doua valuri de atac asupra porturilor ucrainene, sistemul de supraveghere radar al Armatei Romaniei nu a indicat patrunderi neautorizate in spatiul aerian national si nu au fost raportate, prin mijloacele de supraveghere si observare, posibile caderi accidentale de resturi de drone folosite in aceste atacuri pe teritoriul national, incepand cu ora 8, echipe ale MApN executa verificari suplimentare in teren, in zona Ceatalchioi, jud. Tulcea.

Ministerul Apararii Nationale condamna cu fermitate atacurile executate de Federatia Rusa impotriva unor obiective si elemente de infrastructura civila din porturile ucrainene de la Dunare. Aceste atacuri sunt nejustificate si in grava contradictie cu regulile dreptului international umanitar. Fortele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spatiului aerian si de cercetare in zonele in care pot sa apara riscuri ca urmare a acestor situatii. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.

Interesant:   A inceput Saptamana Sfintelor Pătimiri

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.