.

Atac la Ierusalim chiar de Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Distribuie prietenilor tai!

Un palestinian a deschis focul, in plina strada, langa intrarea intr-o sinagoga din Ierusalim. Agresorul a fost ucis de politie.

Tanarul a tras focuri de arma la intamplare si a ucis cel putin 7 oameni. Dintre cei 10 raniti, cativa sunt in stare grava. Oamenii se aduna la sinagoga pentru slujba de Sabbath. Atacul a avut loc chiar

Autoritatile israeliene au calificat atacul drept “incident terorist”. Se pare ca agresorul era din Ierusalimul de Est si avea 21 de ani. Potrivit presei israeliene, tanarul nu era cunoscut ca avand legaturi cu gruparile fundamentaliste palestiniene. De altfel, la cateva ore de la producerea atacului, nicio grupare jihadista nu revendicase atentatul.  tacul armat a avut loc în cartierul Neve Yaakov, din Ierusalimul de Est, populat de colonişti evrei.

Fara sa-si asume atentatul, miscarea islamista Hamas, care conduce in Fasia Gaza, a declarat ca atacul a fost o razbunare pentru un raid al armatei israeliene in tabara de refugiati din Jenin, in Cisiordania, cu o zi inainte.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE

Este cel mai agrav atentat care are loc in Israel in ultimii 10 ani. Exista temeri ca raspunsul guvernului condus de Beniamin Netanyahu va fi unul foarte dur, cu bombardamente si operatiuni militare, si ca situatia din Israel si teritoriile palestiniene ar putea fi, din nou, exploziva.

Situatia s-a tensionat mult in Israel si in teritoriile palestiniene in ultimele  zile. Noua palestinieni au fost ucisi si alti 20 raniti în ciocnirile cu soldatii israelieni de la Jenin. Autoritatile israeliene au explicat ca operatiunea a avut drept scop arestarea unor membri ai gruparii Jihadul Islamic.

Palestinienii s-au bucurat in strada

In Fasia Gaza si in Cisiordania, palestinienii au iesit in strada sa sarbatoreasca atentatul. In stilul caracteristic, ca la toate atentatele anti-Israel si anti-Occident, mii de palestinieni au cantat, au dansat, au claxonat si au mancat prajituri.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.