.

Atac de proportii al rusilor asupra Ucrainei, o bomba a cazut aproape de ambasada Romaniei la Kiev

Distribuie prietenilor tai!

Armata rusa a atacat, dimineata, la o ora de varf, obiective strategice din toata Ucraina. Au fost lansate rachete de croaziera asupra marilor orase, inclusiv asupra capitalei, Kiev. O bomba a cazut la doar 850 de metri de ambasada Romaniei din Ucraina.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a scris pe Twitter ca Romania condamna vehement loviturile aeriene ale rusilor impotriva unor obictive civile, atat in Kiev, cat si in alte orase, aceste lovituri aeriene reprezentand o incalcare flagranta a dreptului international, soldata cu pierderi de vieti omenesti. “Ma bucur ca personalul ambasadei Romaniei e teafar, chiar daca una dintre loviturile aeriene a fost la daor 850 de metri distanta de sediul ambasadei” – a scris Aurescu pe Twitter.

Dupa atacul asupra podului Kerci, care leaga Rusia de Crimeea, Vladimir Putin pare ca vrea sa deschida portile iadului. Kremlinul sustine ca  atacul de pe pod  a fost comis de serviciile ucrainene de securitate, dar ca ar fi si alte tari implicate. In replica, Vladimir Putin a ordonat bombardamente masive asupra Ucrainei.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

In cursul diminetii, la o ora de varf, zeci de rachete de croaziera cu raza lunga de actiune au fost lansate asupra Ucrainei. Pentru prima data dupa multe luni, a fost atacat si Kievul, capitala ucraineana. Oamenii s-au adapostit in statii de metrou si in parcari subterane. De asemenea, au fost vizate mai multe orase si elemente esentiale de infrastructura. Sunt orase intregi fara apa calda, fara curent si fara incalzire, dupa ce bombele rusilor au avariat termocentrale si linii de inalta tensiune.

Rusii au incalcat spatiul aerian al Republicii Moldova

Autoritatile de la Chisinau au anunţat ca o parte dintre rachetele ruse care au lovit luni dimineata Ucraina au incalcat spaţiul aerian al Republicii Moldova. Ar fi vorba despre trei rachete lansate de pe nave ruse din Marea Neagra, care au traversat spatiul aerian al Moldovei. Ambasadorul rus la Chisinau a fost convocat pentru explicatii.

Zelenski: va rog sa ramaneti in adaposturi, totul va fi bine

Adresandu-se ucrainenilor, intr-un mesaj video inregistrat pe o strada pustie din Kiev, presedintele Volodimir Zelenski le-a spus oamenilor ca e o dimineata grea. “Avem de-a face cu teroristi. Zeci de rachete, drone iraniene. Tintele lor sunt obiectivele energetice din toata tara si oamenii. Vor sa creeze haos si sa omoare cat mai multi ucraineni” – afirma Zelenski. De asemenea, el a cerut populatiei sa ramana in adaposturi. Dar a dat asigurari ca “totul va fi bine, datorita armatei noastre.”

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.