.

etoro

Asociația ”Dăruiește viață” răspunde jignirilor Gabrielei Firea prin renovarea unui spital

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Asociația ”Dăruiește Viață”, care ridică din donații spitalul oncologic pentru copii, a decis să răspundă printr-o acțiune specială jignirilor proferate în spațiul public de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Astfel, reprezentanții agenției au spus că vor reface de la zero întregul spital Marie Curie la standarde occidentale, concomitent cu finalizarea Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România.
În proiecte sunt implicați 260.000 de donatori persoane fizice şi peste 1.700 de companii care au pus o cărămidă la construcţie, copiii şi părinţii lor care beneficiază de proiectele Dăruieşte Viaţă, medicii şi echipele medicale din spitalele în care asociaţia implementează proiecte, precum şi toţi experţii care au contribuit la această iniţiativă.
“Aceştia sunt oamenii invizibili pentru politicieni în majoritatea timpului. Politicienii nu le văd nici suferinţa, nici nevoile şi nici meritele. Nu le văd drepturile. Aceşti oameni care au fost invizibili până acum, care au devenit vizibili după ce s-au unit şi au decis să-şi construiască singuri un Spital. Şi atunci politicienii s-au enervat şi i-au atacat. Ironia este că în spatele nostru nu e nimeni altcineva decât aceşti oameni”, a afirmat Carmen Uscatu, preşedintele Asociaţiei.
“Noi vrem să le spunem acestor oameni că noi îi vedem şi dovada cea mai bună este felul în care construim acest spital: transparent, eficient şi cu responsabilitate faţă de donatori, de copii, de părinţi şi de medici, faţă de societate. Vrem să le spunem acestor oameni să nu se dea bătuţi în faţa atacurilor politicienilor. Împreună, suntem invincibili. Politicienii atacă proiectul spitalului oncologic pentru copii de frică! Au de ce să le fie frică, pentru că noi suntem uniţi şi puternici! Tocmai de aceea este important să continuăm ce am început”, a precizat Oana Gheorghiu, vicepreşedintele Asociaţiei.
“Dezvăluirea” a venit pe fondul informaţiilor eronate, apărute, în ultimele zile, în spaţiul public, cu privire la iniţiativa #NoiFacemUnSpital şi la cei care se află în spatele acestui proiect. La conferinţă au participat şi o parte din susţinătorii activi ai proiectului, Paula Herlo, Alex Dima şi Tudor Chirilă, care au vorbit despre forţa de care a dat dovadă societatea civilă, unindu-se pentru un proiect unic în România.
Dăruieşte Viaţă a anunţat că iniţiativa #NoiFacemUnSpital se extinde, prin refacerea de la zero a spitalului Marie Curie. Împreună cu o echipă de consultanţi francezi, managementul şi echipa medicală a Spitalului Marie Curie, asociaţia lucrează la master planul pentru Marie Curie, care va asigura aceleaşi standarde vest-europene de tratament pentru toate secţiile şi specializările spitalului. În prezent, Spitalul de Urgenţă Marie Curie este cel mai mare spital de copii din ţară. Master planul include construcţia unei noi clădiri, similare celei deja construite de asociaţie şi dotarea acestora la standardele medicinei de secol XXI.
“Am povestit mereu despre cât de dinamic este proiectul #NoiFacemUnSpital şi despre câte nevoi au apărut pe parcurs. Acum am finalizat deja structura Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică şi am început etapa de instalaţii, compartimentare şi design exterior şi interior. Iar în 2020 vor fi funcţionali. Dar la Spitalul Marie Curie nu se tratează doar cazurile oncologice şi cazurile chirurgicale. De aceea am început să lucrăm la un master plan pentru a asigura aceleaşi standarde de tratament pentru toate secţiile spitalului pentru proiectul extins. Şi îi invităm pe toţi cei care doresc să pună o cărămidă, să rămână alături de noi sau să ni se alăture, pentru că, uniţi, facem lucruri mari şi în România.” , a adăugat Oana Gheorghiu.
Cea de-a doua clădire nouă va fi construită în curtea Spitalului Marie Curie şi va si conectată cu Spitalul deja ridicat pentru a asigura continuitatea proceselor şi protocoalelor medicale. Finalizarea proiectului înseamnă crearea unui spital capabil să ofere tratament multidisciplinar copilului, indiferent de afecţiune, la standardele occidentale.

Interesant:   Pfizer mai pregateste o tura de vaccinare, a treia, dar probabil nu si ultima
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.