.

Are 60 de ani, dar ramane cea mai frumoasa papusa

Distribuie prietenilor tai!

Barbie implineste astazi 60 de ani !

Celebra papusa si-a facut debutul pe 9 martie, 1959 la targul de jucarii de la New York. A fost creata de Ruth Handler, care a botezat-o Barbie, ca pe fetita ei, iar sursa de inspiratie a fost, se spune, o papusa din folclorul german.

De 60 de ani, mereu in centrul atentiei

A incantat generatii intregi de fetite, dar faima ei a trecut rapid de granitele universului jucariilor. Barbie a devenit un personaj inclusiv in lumea artistica. A pictat-o celebrul artist vizual Andy Warhol, nenumarate vedete din intreaga lume au colectii de papusi Barbie, i s-au compus melodii, e personaj de jocuri pe calculator, de filme de desene animate. Si nu in ultimul rand, a avut o expozitie dedicata ei la muzeul Luvru, din Paris.

Succesul lui Barbie vine din faptul ca e in ton cu vremurile. Mattel, compania producatoare, a venit mereu cu ceva nou: Barbie a avut pana acum peste 200 de cariere, de la chirurg la creator de jocuri video. In plus, Mattel a avut inspiratia de a face variatiuni pe tema Barbie, pentru a cuceri un segment cat mai mare de public: astfel a aparut Barbie cu piele inchisa la culoare, Barbie cu hijab, Barbie un pic mai scunda si mai rotunjoara.

Pentru marea aniversare, Mattel a pregatit o serie de surprize. Barbie va lua infatisarea a nu mai putin de 20 de femei, considerate o sursa de inspiratie pentru tanara generatie. Intre ele,  celebra tenismena japoneza  Naomi Osaka. Cand a aflat ca va fi o papusa Barbie cu chipul ei, jucatoarea a spus ca e extrem de onorata si a marturisit ca in copilarie cel mai mult se juca, desigur, cu papusile Barbie.

M.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.