.

Arcul de Triumf, una dintre destinatiile principale ale editiei din acest an Spotlight – Made in RO

Distribuie prietenilor tai!

 Primaria Municipiului Bucuresti participa pentru prima data la cea de a VI-a editie Spotlight, festivalul de arta vizuala in aer liber din Bucuresti.

În cadrul festivalului, sunt integrate doua statui emblematice din Bucuresti si Arcul de Triumf, la editia din acest an. Arcul de Triumf va fi pus in valoare duminica, 16 octombrie, printr-un eveniment special dedicat implinirii a 100 de ani de la inaugurarea monumentului. Centenarul Arcului de Triumf este marcat astfel in cadrul Spotlight printr-un spectacol de video mapping pe fatada constructiei. Publicul este invitat sa descopere si interiorul monumentului, in zilele de 15 si 16 octombrie, intre orele 12.00 si 20.00, unde se afla o expozitie tematica, un spectacol de teatru labirint si alte surprize.

Duminică seara, bucurestenii se pot bucura de videoproiectiile din exteriorul Arcului de Triumf, incepand cu ora 19.00, pana la ora 23.00.

Cele doua statui emblematice din Bucuresti, integrate in festival, sunt statuia lui Mihai Eminescu de la Ateneul Roman si statuia ecvestra a lui Carol I din fata Bibliotecii Centrale Universitare.

Interesant:   Cele mai frecvente greșeli de evitat când folosești un creion de sprâncene

Evenimentul va consta intr-un spectacol multimedia de sunet, video mapping, iluminare arhitecturala si promovare pentru fiecare dintre acestea.

Puţină istorie

Arcul de Triumf este un monument inchinat victoriei obtinute de armata romana in Primul Razboi Mondial, dar semnifica si unirea tuturor românilor.

La 16 octombrie 1922, a doua zi dupa ceremonia incoronarii regelui Ferdinand I si a reginei Maria la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, la Arcul de Triumf din Bucuresti s-a desfasurat un spectacol care a evocat lupta poporului roman pentru unitate statala.

Lucrarile la Arcul de Triumf au fost executate in etape : 1922 si 1935-1936. Initial, Arcul de Triumf a fost realizat din lemn acoperit cu stucatura, dar in anii 1935-1936 a fost reconstruit integral, dupa proiectul arhitectului Petre Antonescu, din beton armat si granit de Deva. La 1 decembrie 1936 a avut loc inaugurarea Arcului de Triumf, in prezenta regelui Carol al II-lea si a reginei Maria.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.