.

Aproape toata Romania are restrictii la intrarea in Belgia

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatile belgiene au revizuit conditiile de acces pentru persoanele care se deplaseaza in regat, venind din Romania.

Din 14 august, o serie de judete din Romania  au fost incluse in zona rosie. Asadar, testare obligatorie si izolare timp de 14 zile pentru cei care sosesc in Belgia din Bucuresti-Ilfov, Centru, Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia si Sud-Est Oltenia. Doar vestul țării mai este portocaliu.

Belgienii au inclus in zona rosie urmatoarele regiuni/judete din Romania:

  • Bucuresti-Ilfov (Bucuresti, Ilfov);
  • Nord-Vest (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj);
  • Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui).

 

In zona rosie sunt incluse, inca de la 1 august, urmatoarele zone/judete:

  • Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu);
  • Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea);
  • Sud-Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman);
  • Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea).

Toate persoanele care sosesc Belgia din zonele de pe lista rosie trebuie sa intrein autoizolare si sa efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infectiei cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritatile belgiene, la sosire. Celelalte judete ale Romaniei – Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis – raman incluse in zona portocalie.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Ministerul roman de externe reaminteste ca, incepand cu data de 1 august, toate persoanele care intra in Regatul Belgiei sunt obligate sa completeze anterior venirii formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form. Sunt exceptate  persoanele care calatoresc pe alte rute decat aeriana sau navala si care raman pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului).

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.