.

Aproape 3 tone de carne expirata descoperita in depozite si restaurante

Distribuie prietenilor tai!

Dupa descoperirea unui munte de nereguli la mai multe unitati de alimentatie publica din zona Piata Alba Iulia, sector 3, inspectorii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor – ANPC – au extins controalele la furnizori.

Au fost retrase din depozite si urmeaza sa fie distruse 2,8 tone de carne expirata sau tinuta in conditii necorespunzatoare. O parte din cantitatea de carne veche era importata din America de Sud. Pe etichetele originale termenul de valabilitate este iulie 2022, iar operatorul comercial a pus o eticheta deasupra si a prelungit termenul cu aproape inca un an.

Presedintele ANPC, Horia Constantinescu, e de parere ca mii de produse provenite din America de Sud sunt achizitionate de firme olandeze, in varianta proaspata si congelate in Olanda, fiind vandute ulterior pe piata din România, lucru interzis de normativele europene.

Horia Constantinescu indeamna autoritatile romane sa faca reclamatii la Comisia Europeana, intrucat Olanda nu respecta directivele europene in vigoare. “Sunt congelate lent – avand in vedere acumularile de sange, lichid si gheata din interiorul ambalajelor, precum si arsurile de congelare evidente – si vandute, apoi, pe piaţa din Romania, cu toate ca acest lucru este strict interzis de actele normative europene. Mai mult decât atat, emit documente si prelungesc termenul durabilitatii minimale” – a explicat seful ANPC.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

“In urma actiunilor de verificare desfasurate de Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov la unitățile de alimentatie publica din zona comerciala Piața Alba Iulia din sectorul 3 al Capitalei (Bd. Decebal si Bd Basarabia), a fost extins controlul la furnizori ai acestora. Mai exact, acestea au pornit de la verificarile efectuate la SC AROGANT SRL (Restaurantul ”Arogant”), unde au fost constatate deficiente la produsele din carne ambalată cu care era aprovizionată unitatea” – precizeaza ANPC.

Au fost controlate depozitele Sc Oceanis Seafood Europa Srl – Depozit Popesti Leordeni – si Sc Rompex Distribution Srl – depozit sat Cosoba, comuna Cosoba, judetul Giurgiu.

In urma actiunii au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman, circa 2,8 tone de carne. Ele vor fi predate unei firme de neutralizare.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.