.

Apartament amenajat în stil clasic: 5 reguli de aur

Modern,Style,Black,Living,Room,Apartment.,3d,Rendering
Distribuie prietenilor tai!

Deși a luat naștere în Europa secolului al XVII-lea, stilul clasic cuprinde numeroase influențe din Grecia Antică și din Imperiul Roman. Principalele sale caracteristici includ adoptarea unor forme ceva mai simple în favoarea amenajărilor interioare încărcate, extrem de bogate în detalii și ornamente.

Dacă îți dorești un apartament stilat, aranjat într-un mod cât mai armonios, poți adopta o amenajare în stil clasic. Iată care sunt principiile de care ar trebui să ții cont pentru a obține un decor de invidiat și a obține încăperi clasice.

1. Tavan și pereți ornamentați

Deși stilul clasic nu este la fel de exuberant precum stilul baroc, ornamentele sunt în continuare prezente și oferă un aer sofisticat încăperilor. Astfel, o caracteristică principală acestui stil de amenajare interioară constă în pereți și tavan care ies în evidență. Poți să optezi fie pentru tencuiala decorativă, fie să alegi un tapet cu model clasic floral. Desigur, poți încerca și lambriurile din lemn.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

2. Lemnul, material de bază

Atunci când te gândești la o locuință în stil clasic, materialul care probabil îți vine în minte imediat este lemnul. În afară de mobilă și de eventuale decorațiuni pentru pereți, un element obligatoriu este parchetul realizat din lemn masiv. Acesta va spori aerul de eleganță al locuinței și va completa perfect decorul sufrageriei sau al dormitorului. Covoarele fac și ele parte din elementele stilului clasic, așa că poți alege un model tradițional în culori calde.

3. Mobilă simplă, dar rafinată

Liniile mobilierului specific stilului clasic nu sunt foarte încărcate și elaborate, accentul fiind pus pe linii drepte și pe principiul funcțional în favoarea scopului pur decorativ. Așadar, poți alege canapele și fotolii simple, cu linii ușor circulare, cu tapițerie din materiale fine (satin, catifea) sau dulapuri cu uși în stil franțuzesc.

Adoptă aceleași principii și în cazul scaunelor de bucătărie. Acestea pot fi din lemn cu spătar circular, pot avea mici inserții decorative sau pot avea tapițerie delicată. Vezi această gamă variată de scaune tapițate pentru bucătărie perfecte pentru o locuință în stil clasic.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Asigură-te că nu vei încărca încăperile cu mobilă. Nu sacrifica spațiul în favoarea decorurilor și alege doar atâtea piese de mobilier cât ai nevoie. O cameră va arăta mult mai bine dacă are un aer echilibrat, așa că evită să înghesui multă mobilă într-un spațiu mic.

4. Iluminat și decorațiuni în stil vintage

Fiind un stil de amenajare ce datează din epoca victoriană și are și numeroase influențe din antichitate, dacă dorești un aspect clasic veritabil al locuinței nu trebuie să omiți aceste detalii. Așadar, poți include cu succes coloanele grecești, ramele ornamentate la uși și ferestre sau oglinzile mari, cu numeroase decorații. Dacă spațiul îți permite, poți să incluzi chiar și un șemineu electric.

Aceleași reguli se aplică și în cazul corpurilor de iluminat. Candelabrele luxoase sau lustrele cu multe brațe se potrivesc perfect unui decor clasic. Poți include și veioze cu abajur puternic decorat sau lămpi cu picior.

5. Culori neutre și calde

Paleta cromatică aleasă completează cu succes echilibrul încăperilor în stil clasic. De aceea, ar trebui să te axezi în principiu pe nuanțe cât mai neutre și calde, precum maro sau crem. Ocazional, poți opta și pentru tente ușoare de albastru sau verde, însă evită culorile mult prea puternice. Pentru accente mai îndrăznețe, poți încerca să adaugi mici elemente aurii.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Stilul clasic în amenajările interioare reprezintă un mod bun de a-ți transforma locuința într-un spațiu elegant și, în același timp, călduros și confortabil. Optează pentru linii drepte și mici detalii ornamentale, fără a încărca spațiul sau a-l decora excesiv. Astfel, vei obține un apartament de invidiat în care să te poți simți ca acasă.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.