.

Antibiotic dupa o partida de amor cu un partener intamplator – iata ce vor autoritatile americane sa recomande

Distribuie prietenilor tai!

Pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, autoritatile de sanatate publica din Statele Unite vor sa recomande administrarea de antibiotic, in cazul unui raport sexual cu un partener/o partenera de o noapte.

Potrivit unei recomandari, deocamdata nepublicate oficial, medicilor americani ar putea sa li se recomande sa prescrie doxiciclina celor ce au relatii intamplatoare, de o noapte. Scopul este reducerea numarului de infectari cu boli cu transmitere sexuala. In prezent, Statele Unite se confrunta cu o adevarata epidemie de boli cu transmitere sexuala.

Aceasta strategie se numeste Doxy-PEP, adica doxycycline post-exposure, doxiciclina post-expunere la risc de imbolnavire cu o boala cu transmitere sexuala.

„Situatia se va schimba in mod radical in privinta bolilor cu transmitere sexuala. Doxy-PEP este primul pas serios catre prevenirea bolilor cu transmitere sexuala din ultimele decenii” – a declarat dr.Jonathan Mermin, seful Centrului National de Protectie impotriva HIV, Hepatitei Virale si Boilor cu transmitere sexuala din Statele Unite.

Interesant:   Suntem in plina canicula! Iata cateva sfaturi contra deshidratarii

Doxy-PEP ar urma sa fie recomandata barbatilor gay si celor bisexuali si femeilor transgender care au fost diagnosticate cel putin odata cu o boala bacteriana cu transmitere sexuala. Autoritatile americane ar urma sa recomande medicilor sa prescrie  o doza de 200 mg de doxycyclina, in termen de 72 de ore de la un raport sexual oral, vaginal sau anal.  Deocamdata, un asemenea tratament de preventie ar urma sa fie limitat la minoritatile sexuale.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.