.

ANPC a sanctionat vanzarea de produse din tutun minorilor

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a depistat, in timpul unor actiuni de control operative la chioscuri comerciale, amplasate in Bucuresti, operatori economici ai caror vanzatori au comercializat produse din tutun unor minori.

Reprezentantii operatorilor economici Horeca Bauturi SRL si Carion Press SRL au vandut produse care contin tutun, unor persoane ce nu aveau implinita varsta de 18 ani, fapt verificat de comisarii ANPC.

In consecinta, echipa de comisari a aplicat urmatoarele sanctiuni:

–              amenzi contraventionala in cuantum de 37.000 lei

–              1 avertisment

–              suspendarea activitatii pe o perioada de 30 zile, pentru ambii operatori economici

–              oprirea definitiva de la comercializare a produselor cont rafacute, care au fost sigilate si lasate in custodia operatorului economic.

Abaterile de la legislatie constatate au fost:

–              comercializarea produselor din tutun minorilor

–              comercializarea unor jucarii din material de plus, ce imita personaje Disney, pentru care operatorul economic nu a putut prezenta documente care sa ateste originalitatea acestora

Interesant:   Vom merge in Turcia doar cu Cartea de Identitate

–              comercializarea unor produse nealimentare fara elemente de identificare si caracterizare

–              comercializarea unor produse cosmetice fara a avea eticheta tradusa in limba romana

–              comercializarea unor produse din material textil fara a avea evidentiata traducerea in limba romana a compozitiei fibroase. Produsele copii dupa marci consacrate au fost sigilate.

„De la fumat pana la consumul de droguri, este doar un pas, si acest lucru ar trebui sa ne ingrijoreze pe toti, mai ales pe cei care sunt parintii acestor minori” – Sebastian Hotca, presedinte interimar ANPC.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.