.

Angela Merkel a intrat în carantină de coronavirus

Distribuie prietenilor tai!

Cancelarul german Angela Merkel intră în autoizolare la domiciliu după ce a intrat în contact cu un medic testat pozitiv la noul coronavirus, a comunicat duminică purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, transmite AFP.
Angela Merkel a fost ‘informată că un medic care îi administrase un vaccin împotriva infecţiilor cu pneumococ vineri după-amiaza era pozitiv’ la noul coronavirus, a indicat Steffen Seibert într-un comunicat.
Angela Merkel ‘va fi supusă unui test în zilele următoare’ pentru a se afla dacă a fost infectată, a precizat purtătorul de cuvânt, explicând că ‘un test în acest stadiu nu ar fi concludent’.
El a precizat că şefa guvernului, în vârstă de 65 de ani, ‘îşi va continua activităţile oficiale în carantină la domiciliul său’ din Berlin.
Cancelarul, care a anunţat duminică seara noi măsuri împotriva epidemiei, a fost informată despre situaţia medicului după intervenţia pe care a avut-o la televiziune, a menţionat Seibert.
Duminică seara, cancelarul a anunţat că orice adunare de mai mult de două persoane în spaţiul public va fi interzisă pe teritoriul ţării pentru o perioadă de ‘cel puţin două săptămâni’ pentru a se opri propagarea noului coronavirus.
‘O distanţă minimă de un metru şi jumătate va trebui să fie respectată în public’, a spus ea într-o conferinţă de presă.
Restaurantele, cu excepţia celor care livrează la domiciliu, şi saloanele de coafură vor fi închise.
Germania înregistra duminică în jur de 18.610 de cazuri de infectare şi 55 de decese, potrivit Institutului Robert Koch.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.