.

Ancheta la abatorul unde s-au infectat nenumarati romani

Distribuie prietenilor tai!

Procuratura germana a inceput o ancheta impotriva companiei de procesare si ambalare a carnii Toennies, unde in iunie s-au infectat cu COVID-19 1400 de muncitori, intre ei si sute de romani.

Toennies detine un abator si o fabrica de ambalare a carnii; toate unitatile au fost inchise luna trecuta, dupa ce s-a constatat ca la Toennies e un veritabil focar de COVID. Vineri, 17 iulie, abatorul si-a reluat activitatea, in conditii speciale de protectie si igiena: filtre speciale la sistemele de ventilatie, lucratorii poarta masti si vor fi testti de doua ori pe saptamana.

Ancheta declansata de procuratura din orasul german Bielefeld  vizeaza conducerea companiei si se va axa pe management. Separat, exista cel putin 50 de plangeri penale impotriva Toennies. La abator lucreaza muncitori din estul si centrul Europei, romani, bulgari si polonezi. Conditiile de cazare erau improprii – este concluzia unui raport facut de autoritatile germane, care au constatat cel putin 1900 de nereguli. Muncitorii stateau claie peste gramada, la dependentinele comune era aglomeratie, asadar masurile de protectie in contextul pandemiei erau imposibil de respectat.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

Managementul Toennies afirma ca este deschis la orice ancheta si colaborează cu echipa de anchetatori, compusa din cinci politisti.

“Sclavie moderna” in Germania

Presa germana a scris pe larg despre conditiile extrem de grele in care erau tinuti muncitorii de la abator. Este un caz de sclavie moderna, au afirmat multi jurnalisti si activisti pentru drepturile omului, dar si politicieni. Si opinia publica a fost socata de toaletele mizere, camerele pline de igrasie si camerele ca de puscarie.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.