.

Ample demonstratii la Chisinau

Distribuie prietenilor tai!

Mii de oameni au iesit in strada, pentru a cere demisia guvernului si a presedintei Maia Sandu. Protestul a avut loc la apelul formatiunilor pro-ruse.

S-au inregistrat incidente intre protestatari si politie. Demonstrantii au incercat sa forteze trecerea si sa treaca dincolo de cordoanele de politie. Mitingul a fost organizat de Miscarea pentru Popor, din care fac parte partidul SOR si PACE, formatiuni despre care se spune ca ar avea legaturi cu Moscova. De asemenea, organizatorii se plang ca demonstranti veniti din toata tara au fost opriti sa intre in Chisinau de filtrele de politie. Ar fi zeci de autocare oprite in apropierea capitalei Republicii Moldova. Potrivit imaginilor care circula pe canalul Telegram, participantii la miting din centrul Chisinaului s-au imbrancit cu politistii si multi au ars portretele presedintei Maia Sandu. Oamenii spun ca nivelul de trai a scazut dramatic si ca actualul guvern si presedinta Maia Sandu trebuie sa demisioneze. Protestarii strigau “Jos Guvernarea!”, “Noi suntem poporul !” si “Jos Maia Sandu!”.

Interesant:   Premierul slovac, impuscat ieri de un scriitor, e in coma indusa

Exista suspiciuni ca propaganda rusa agita spiritele in Republica Moldova si ca Moscova incearca destabilizarea regimului pro-european de la Chisinau, pentru a slabi tara. De asemenea, potrivit unor informatii verificate de serviciile speciale de la Chisinau, Rusia ar pregati o actiune militara impotriva Republicii Moldova, sub pretextul apararii Transnistriei. Regiunea separatista, afirma Moscova, ar putea fi tinta unei provocari venite din partea ucrainenilor.

Centrul Chisinaului a fost blocat ore intregi. La fel intrarile in oras. Transportul public a fost redirectionat. In cursul diminetii a avut loc o intalnire care a starnit multa nedumerire in randul presei. Mai multi ambasadori din tari UE s-au intalnit cu conducerea Partidului Socialistilor din Moldova. Nu este clar scopul acestei intrevederi.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.