.

Americanii vor sa inaspreasca pedepesele pentru cei care indreapta laserul spre avioane

Distribuie prietenilor tai!

Numarul incidentelor in care avioanele au avut probleme din cauza laserelor de la sol a ajuns la un numar record in 2021, in Statele Unite.

Un raport federal publicat recent arata ca o crestere de 42 de procente. In 2021 au avut loc 9273 asemenea incidente. Raportul cere autoritatilor sa faca mai mult pentru a se ocupa de aceasta problema.

Indreptatea intentionata a dispozitivelor laser catre avioane reprezinta un pericol pentru piloti si incalca legile federale. “Multe dintre laserele de mare putere ii pot incapacita pe pilotii aflati la mansa, punand astfel in pericol sute de pasageri” – arata raportul intocmit de Agentia Federala pentru Aviatie din SUA, FAA.

Agentia cere pilotilor sa anunte, imediat dupa aterizare, daca s-au confruntat cu asemenea incidente. E vorba de un chestionar oferit pilotilor. Autoritatile au primit raspunsuri pentru circa 12 la suta dintre incidente.

Pentru a reduce aceste atacuri cu laser, FAA face apel la lansarea unor campanii prin care publicul sa fie educat in legatura cu riscurile pe care le prezinta indreptarea dispozitivelor laser inspre avioane.

Interesant:   Metodele de calcul al distantelor rutiere si importanta acestui calcul

In prezent, amenda pentru cei care ataca pilotii cu laser poate ajunge la 11.000 de dolari, iar in caz de recidiva la 30.800 dolari. FAA considera insa ca e nevoie de pedepse mai aspre si de condamnari penale. In unele state, astfel de pedepse se aplica deja. In aprilie, un barbat de 36 de ani, din Philadelphia, a fost condamnat la un an inchisoare, dupa ce a indreptat un laser catre un elicopter.

Expertii americani in aviatie au la dispozitie un software prin care au intocmit harta exacta a acestor atacuri cu laser, cu detalii privind locatia si data atacului.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.