.

Americanii au aprobat prima pilula care trateaza depresia de dupa nastere

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatile federale americane au dat unda verde unei tablete care trateaza depresia de dupa aducerea pe lume a unui copil; acest tip de depresie afecteaza sute de de mii de mame, in fiecare an, in Statele Unite.
Medicamentul se numeste Zuranolone si se ia odata la 14 zile. Zuranolone a primit autorizatia de punere in vanzare de la Agentia Federala a Medicamentelor si Alimentelor – FDA. Pilula a fost pusa la punct de compania Sage Therapeutics si este o varianta mai simpla a unui medicament similar – Zulresso – realizat de aceeasi firma, dar care se administreaza intravenos, timp de trei zile. Serul a fost aprobat inca din 2019, dar a fost putin utilizat din cauza pretului – 34.000 de dolari – si modul mai complicat de administrare.
„FDA a aprobat Zuranolone, care e un anti-depresiv cu baza neuroactiva pentru tratarea depresiei post-partum in cazul adultilor. Medicatia originala a fost aprobata in 2019, Brexanolone ori Zulresso e o administrare intravenoasa de 60 de ore. Trebuie administrata intr-un mediu spitalicesc, iar aceasta e principala bariera, pentru ca femeile trebuie sa vina la sital, sa-si lase bebelusul acasa si pe ceilalti copii. Sunt multe bariere. Iar aceasta pilula, Zuranolone, inlatura aceste bariere” – a declarat dr. Kristina Deligiannidis, de la Institutul Feinstein pentru Cercetari Medicale.
Depresia post-partum afecteaza in jur de 400.000 de femei pe an in Statele Unite. De regula, se rezolva de la sine in cateva saptamani, dar poate tine si luni sau chiare ani. Tratamentul standard include consilierea psihologica si antidepresivele, dar aceste tratamente dureaza mult si nu dau rezultate in cazul tuturor femeilor afectate.
„Imbunatatirea pe care o vad eu este ca datorita Zuranolone putem ajuta femeile sa se simta mai bine mai rapid; ele pot reveni la normal mai rapid. Tratamentul anterior, cu rezultate in 8-12 saptamani, a fost inlocuit cu un tratament care poate da rezultate in cateva zile” – a explicat dr. Kristina Deligiannidis.

Interesant:   Iată care este cea mai bună tehnică pentru a-ți calma furia - și este dovedită științific

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.